Световният хит Летящият Бах за първи път в България


Световният хит Летящият Бах за първи път в България

4687

21 октомври е важен ден в културния календар на столицата.
Тогава в зала 1 на НДК ще можем да се насладим на Red Bull Flying Bach, едно от най-интригуващите музикално-танцови представления през последните години. От 2010 насам огромният екип на Flying Steps обикаля континентите с един спектакъл, изпращан с овации, независимо дали се играе пред аудитория в Азия или в Европа. Шоуто, което пристига у нас по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис",  е обиколило над 30 държави, и достига до над половин милион зрители. Отзвукът е винаги един и същ - заразителна енергия и изключителна зрелищност на хореографията.   Red Bull Flying Bach представлява първото претворяване на цикъла прелюдии и фуги за пиано на Йохан Себастиан Бах. Добре темперирано пиано в мултимедийна танцова феерия, която среща и слива в едно класическа музика, брейкденс и множество други форми на съвременния танц. Изключителното в случая е абсолютната синергия, постигната между творбите на Бах и всяко движение на танцьорите на сцената, които действат с увереността на театрални актьори и техническата прецизност на олимпийски атлети.  Основни двигатели на този грандиозен проект са немският оперен режисьор Кристоф Хагел, световноизвестният хореограф Юи Кавагучи и берлинските брейкденс танцьори и четирикратни световни шампиони Flying Steps, ръководени от легендарния Вартан Басил.  ''За нас Red Bull Flying Bach е възможност да покажем, че хората от Flying Steps са не просто брейкденсъри, а истински творци - споделя Басил - Комбинирането на елементи от градската култура с естетиката на класическата музика е невероятно ефективен начин да създадем нещо съвсем ново и изключително подходящо за голямата сцена. Намираме го за истински вълнуващо“, допълва той.  Aкцент на 21 октомври в зала 1 на НДК ще бъде и участието на младата, но вече доволно известна в родната си Италия балерина Виргиниа Томаркио. Тя е част от големия балет към Римската опера, но не страни и от други танцови и музикални проекти. Италианската аудитория я познава като победител в телевизионното шоу Amici di Maria De Filippi.   Red Bull Flying Bach е първият шоу-спектакъл, комбинирал брейкденс с класическа музика, който печели специалната награда на ECHO Klassik.  
 Билети - в мрежите на Eventim и TicketPro на цени от 30 до 80 лв. Деца до 10-годишна възраст влизат безплатно, но без седящо място. За деца над 10 г., ученици и студенти е предвидена отстъпка от 10 лв. на билет във всички ценови категории, без тази от 30 лв. Отстъпката е валидна само срещу представяне на съответния документ.  "Well-Tempered Clavier" ("Добре темперирано пиано") от Йохан Себастиан Бах  

"Нека добре темперираното пиано бъде като ежедневния ти хляб" - думи на известния композитор Роберт Шуман от творбата му "Музикална къща и правила на живота" (1850). Той нарича разтърсващата колекция солова музика за пиано и клавесин от Йохан Себастиан Бах "най-великата творба на всички времена". За много изключителни музиканти "Добре темперирано пиано" предоставя храната, от която се нуждаят. Счита се за едно от най-важните произведения в историята на класическата музика и за най-влиятелната полифонична композиция. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички