Почина Малкълм Йънг от AC/DC


Почина Малкълм Йънг от AC/DC

4670

Един от двигателите на AC/DCМалкълм Йънг, почина на 64-годишна възраст вчера.

Скръбната вест беше огласена от останалите членове на митичната австралийска банда и потвърдена от "Сидни Морнинг Хералд" малко по-късно.

"С дълбока скръб съобщаваме, че Малкълм Йънг е починал. Той, заедно с Ангъс Йънг, беше основател на AC/DC. С огромна отдаденост той беше двигателят на тази група. Китарист, текстописец и визионер, перфекционист и уникален човек. Той беше добър в това, което прави, и го правеше точно както искаше. Също така винаги казваше това, което мисли. Лоялността към феновете му беше несравнима. Обичан съпруг, баща, дядо и брат. Отиде си в мир в обкръжението на близките си", се посочва в изявлението.

"Като негов брат ми е трудно да опиша с думи какво значеше за мен той в моя живот, връзката, която имахме, беше специална и уникална. Оставя зад себе си огромно наследство, което ще живее завинаги. Малъклм, добра работа" - тези думи добавя по адрес на покойния фронтменът и солокитарист Ангъс Йънг.  

Малкълм, наричан от колегите си на галено Мал, майсторът на мощните китарни рифове, донесли световна слава на групата, страдаше от деменция през изминалите три години. Той ще бъде запомнен още като композитор, шоумен и продуцент, вдъхновил мнозина с магията на рока.

Както MySound.bg писа, Малкълм се подложи на активно лечение и прекрати музикалните си изяви през 2014 преди записите на албума "Rock Or Bust". Скоро след това претърпя успешна операция от рак на белия дроб, а на сърцето му бе поставен пейсмейкър.
 
Ритъм китаристът е угаснал спокойно, обграден от близките си - съпругата Линда, децата им Кара и Рос, заедно с трима внуци и брат и сестра. Те отправиха молба към медиите да уважават личното простраснство на семейството, а към почитателите - да направят дарения в полза на Армията на спасението, вместо да купуват цветя.

Малкълм бе заместен в редиците на AC/DC племенника му Стиви Йънг. Приближените на покойния и брат му Ангъс винаги са подчертавали, че неговото желание е останалите да продължат без него, припомня агенция "Ройтерс". Смъртта на Мал дойде месец след кончината на най-възрастния от тримата братя Йънг - 70-годишният Джордж, бивш продуцент и китарист още на състава Изибийтс (The Easybeats).

Малкълм и Ангъс Йънг сформират AC/DC в Сидни през 1973 година. 

Над 200 милиона са продадените албуми и сингли на рок колосите, чийто първи концерт в България се състоя през май 2010.

Снимка: Уикипедия

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички