Бруно Марс отвя конкуренцията на Американските музикални награди


Бруно Марс отвя конкуренцията на Американските музикални награди

4813

Господата обраха отличията на състоялата се в "Майкрософт тиътър", Лос Анджелис, Калифорния, церемония за Американските музикални награди (AMAs), но дамите "откраднаха" шоуто с впечатляващи изпълнения, предадоха световните информационни агенции.

Най-голямата гала по награждаване чрез гласуване на фенове отбеляза 45 години.

Големият победител e Бруно Марс (на снимката), който водеше с осем номинации. Той спечели седем приза, сред които и за изпълнител на годината. Към нея певецът прибави отличията за любим поп/рок изпълнител, любим поп/рок албум за "24К Magic", любим соул/ритъм-ен-блус артист, любим соул/ритъм-ен- блус албум, видео на годината и любима соул/ритъм- ен-блус песен ("That's What I Like"). След вокалиста от Хавай по трасето с пет номинации бяха The Chainsmokers, Drake, Kendrick Lamar, Ed Sheeran и The Weeknd; Justin Bieber, Luis Fonsi и Daddy Yankee получиха по 4; Keith Urban c 3 и Rihanna и Halsey - по 2.
 
Бруно Марс не присъстваше в "Майкрософт тиътър", защото е на турне в Южна Америка. Във видеовръзка той сподели: "Искаше ми се бъда на партито с всички вас".

Кийт Ърбън отбеляза триумфален "награден хеттрик", спечелвайки отличия за любим кънтри изпълнител, любим кънтри албум ("Ripcord") и любима кънтри песен ("Blue Ain't Your Color"). За най-добър нов изпълнител беше обявен Нийл Хоран от Уан Дайрекшън. В категорията за сътрудничество на годината бяха отличени Луис Фонси, Деди Янки и Джъстин Бийбър за хита  "Despacito".

Сред останалите удостоени са британците Колдплей (турне на годината), Лейди Гага (любима поп/рок изпълнителка), Имеджин Дрегънс (любим поп/рок дует или група), Кари Ъндърууд (любима кънтри изпълнителка), Литъл Биг Таун (любим кънтри дует или група), Дрейк (любим рап/хип-хоп изпълнител), Бионсе (любима соул/ритъм-ен-блус изпълнителка), Шон Мендес (любим съвременен изпълнител), Шакира (любим латино изпълнител), Чейнсмоукърс (любим изпълнител на електронна денс музика.

Музикантите от Линкин Парк посветиха наградата си за любим изпълнител на алтернативен рок на своя покоен фронтмен Честър Бенингтън, който сложи край на живота си през юли.

С почетен приз за цялостно творчество беше удостоена 73-годишната вокалистка Даяна Рос. "Тази награда ме изпълва със смирение", сподели иконата, заобиколена на сцената от близките си. Звездата на Даяна Рос изгря на музикалния небосклон с групата Сюприймс през 60-те години на миналия век, преди да започне изключително успешна самостоятелна кариера, припомнят американските медии. Затрогващи послания към призьорката чрез видеовръзка изпратиха Мишел и Барак Обама и Тейлър Суифт. Даяна зарадва присъстващите с енергично изпълнение на потпури от най-големите си хитове.

Сред предишните носители на почетното отличие за цялостно творчество са Стинг, Елвис Пресли, Франк Синатра, Ела Фицджералд и Майкъл Джексън. Макар да бяха пренебрегнати в номинациите и съответно лишени от шанса да се борят за топотличията, дамите откраднаха тазгодишното шоу за Американските музикални награди с впечатляващи изяви пред публиката.

Начало на тричасовата церемония поставиха певиците Пинк и Кели Кларксън с парчето "Everybody Hurts" на Ар И Ем в чест на първите отзовали се на помощ и на жертвите на природни бедствия и терористични нападения. Преди изпълнението им актьорът и музикант  Джейми Фокс произнесе прочувствени встъпителни слова. "Тази година подложи вярата ни на изпитание. В подобни кризисни моменти се появяват герои. Краят на годината наближава и ние гледаме към следващата с надежда. Заедно можем да се обединим като хора и нация", заяви Фокс.

Пинк по-късно демонстрира завидни акробатични умения по време на парчето си "Beatiful Trauma". Лейди Гага, която също отсъстваше от церемонията, се включи от поредната спирка в турнето си - Вашингтон, с песента за изцеление "Cure" под водопад от искри. Актрисата Вайола Дейвис отдаде почит към покойната звезда Уитни Хюстън по случай 25-годишнината на филма "Бодигард" с нейно участие (25 ноември 1992), Кристина Агилера изненада с потпури от най-популярните песни на Уитни.

Деми Ловато, придружена от Даника Роум - първият транссексуален, избран за депутат в законодателно събрание на американски щат, представи хита "Sorry/Not Sorry". Преди изпълнението си Ловато заяви: "Този свят е изпълнен с омраза. Трябва да отстояваме позициите си и никога да не се извиняваме за това, което сме".

Селена Гомез презентира новия си сингъл "Wolves". Това беше първата изява на живо от няколко месеца за 25-годишната вокалистка, която претърпя бъбречна трансплантация по-рано тази година. Гомес отдавна се бори с автоимунното заболяване лупус. Kelly Clarkson - мултиплатинената поп певица и четирикратен носител на призове от American Music Awards, разтърси залата с чисто новия сингъл от последния си диск "Meaning Оf Life", който стана осмия ѝ  Топ 10 албум в класацията на Billboard 200.

Водещата на церемонията и звезда на сериала "Чернеещ" Трейси Елис Рос заяви, че на фона на скандала с влиятелни мъже в Холивуд, обвинени в сексуални посегателства, медиите, бизнесът и политиката трябва да почетат жените, които "притежават собствените си опит, тела и живот".

Американските музикални награди - едни от най-важните музикални отличия в САЩ, се връчват от 1973. Те са учредени от Дик Кларк като алтернатива на "Грами". Номинираните се избират въз основа на излъчванията им в ефир и популярността им в интернет. Отличниците се определят от феновете чрез онлайн гласуване, за разлика от "Грами", присъждани от творци от музикалната индустрия. Номинациите за American Music Awards са базирани на ключови взаимодействия с фенове, отразени в Billboard Magazine и на Billboard.com, включително дигитални продажби на албуми и песни, радиоизлъчвания, онлайн слушания, социална активност и турнета.

Тази информация е проследена от Billboard, Nielsen Music и Next Big Sound.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички