Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Explosive Live с виртуоза Дейвид Гарет


Explosive Live с виртуоза Дейвид Гарет

5498

Един от най-коментираните съвременни музиканти - световноизвестният цигулар Дейвид Гарет, и неговата група ще изнесат грандиозен концерт, част от световното си двойно турне Explosive Live, в столичната зала "Арена Армеец" на 6 юни.

Виртуозът, който идва по покана на продуцентска агенция АРТ БГ,  обещава пълна програма от двата си последни албума, събрана в общ уникален спектакъл, правен специално за арени. Както е известно, първото посещение на германеца у нас предстои в зала 1 на НДК на 4 февруари, когато ще представи своята класическа програма заедно с пианиста Жулиен Куиентин. Билетите бяха изкупени за дни, пуснаха допълнителни пропуски, които също бяха разграбени за часове, а без достъп останаха още желаещи. Сега, Гарет ще се завърне през юни с най-грандиозната си пълна кросоувър продукция, в която ще бъде с огромен бенд на сцената, впечатляващи с размерите си електронни екрани и спиращи дъха сценични ефекти.

Събитието предоставя уникална възможност на почитателите на суперактуалния артист да чуят най-новите му песни, в които той свири на електрическа цигулка. Специално за  настоящето световно турне, Дейвид събира продукцията си от превърналите се в тотални музикални феномени албуми "Explosive" и "Rock Revolution" в един мащабен, грандиозен спектакъл. Първата част от обиколката бе феноменален успех с продадените рекордни 300 000 билета и дава всички предпоставки за дори още по-успешна втора част, която ще мине през Аржентина, Бразилия, Полша, Прибалтика, Израел, Румъния и България.

Explosive Live е микс от тежки и интензивни рок мелодии и великолепни балади, примесени с първокласна класическа музика. Очаква се той да включи в репертоара си и  изпълнения и от предишните си успешни албуми, сред които "Rock Symphonies" (2010).

Билети за концерта на Дейвид Гарет в зала "Арена Армеец" - в мрeжата на "Ивентим", както и онлайн на цени: 65, 85, 105 лв., както и ВИП - 185 лв.

http://www.eventim.bg/bg/bileti/david-garrett-sofia-sports-hall-arena-armeec-480362/event.html

Дейвид Гарет – неговата страст и концерти

Дейвид Гарет е известен не само със своя виртуозитет, но и с огромната страст, която вгражда в изявите си. Свиренето му носи романтизма на отминалите векове и изключително силни емоции, залите на концертите му са винаги препълнени, а атмосферата в тях е великолепна. Публиката го гледа възторжено и благоговее пред таланта на младия цигулар. А от многото интервюта с него в различни медии по света става ясно едно - той е не само безкрайно талантлив музикант с множество награди и отличия, но и прекрасен и много добър, здраво стъпил на земята човек.

Хората, присъствали на изпълненията на суперзвездата, споделят че те доставят невероятна наслада на сетивата и изключително цялостно удоволствие, което може да се види и от наличните в мрежата записи. Гарет умее бързо да скъсява дистанцията, да пленява с харизмата си, да омагьосва публиката и да я поведе на незабравимо музикално пътешествие. Шоутата му се съпреживяват като вълшебен миг, на един дъх, а след края им публиката отказва да си тръгне. Остава притихнала, омагьосана, одухотворена и благодарна.

Кой е Дейвид Гарет?

Дейвид Гарет често споделя, че музиката е неговият живот. Освен с безспорен талант, цигуларят се слави с изключителен професионализъм. Той е не само виртуозен изпълнител, но и гениален композитор. Сред най-популярните му авторски композиции е прекрасната "Рок прелюдия" от албума "Encore", предвестник на изключително успещния диск "Рок симфонии", който се задържа в немските топкласации година и половина.

Харизматичният млад мъж е роден в Аахен в семейство на американка и немец. Той започва да свири на цигулка едва 4-годишен, а на 7 години изнася концерти. Първия си договор като музикант и артист подписва на 13 години с Deutsche Grammophon, като прави звукозаписи и изнася концерти. На 17 години заминава да учи в Кралския музикален колеж в Лондон, но този период трае кратко, тъй като получава възможност да сбъдне мечтата си да получи образование в едно от най-престижните музикални училища в света, а именно Julliard в Ню Йорк. Младият мъж завършва училището през 2004 година с отличен успех, а през годините на следването си се издържа сам, работейки като фотомодел, чистач и какво ли още не. През 2008 г. изпълнява "Полетът на бръмбара" и успява да подобри световния рекорд на "Гинес" за най-бързо свирене на цигулка. Постига небивал успех и във филмовата си роля на Паганини на британския режисьор Бърнард Роуз "Цигуларят на дявола" (2013).

Смел експериментатор, 37-годишеният музикант е истински виртуоз с цигулката и кросоувър творец, който умело съчетава класическа и модерна музика с плавни и стилни преходи. Гарет смесва класическа музика с ритъм- ен-блус, поп и рок елементи, размива границите между стиловете, премахва векове с едно замахване с лъка. Той следва вътрешния си порив и любовта най-разнообразни музикални жанрове, като успява да претвори за цигулка и оркестър великолепни парчета на рок легенди като Metallica, Nirvana, Bon Jovi, Guns N Roses, както и на поп изпълнители, сред които Майкъл Джексън, Джъстин Тимбърлейк и Майли Сайръс, а и да аранжира класически произведения в интересно и модерно звучене.

Сравняван с Паганини, Джими Хендрикс и дори с Дейвид Бекъм заради външния си вид, маестрото остава здраво стъпил на земята, макар да е международна звезда. Той умее да общува с публиката си, да застане близо до нея, да я накара да се почувства щастлива.

Гарет е изключителна комбинация – той носи бунта на рок звездата, но и отдадеността и виртуозността на най-талантливите класически цигулари. Новатор, който с лекота изпълнява както сложни класически композиции с световни диригенти и оркестри,  така и обичани от всички и наложени рок класики на огромни, пълни до горе стадиони. Любимец на публиката, Дейвид пленява с отдаденост, енергия, талант. Всеки негов концерт се отличава с прекрасно подбрана музикална програма, поднесена на най-високо ниво.

Печелил е най-различни музикални форуми, има 23 златни и 16 платинени награди. През април 2017 година стана ясно, че е удостоен и с музикалната награда на Франкфурт "Frankfurter Musikpreis" 2017, която се присъжда ежегодно на творци със значими изяви на международната сцена и с особен принос в световната музикална култура. Програмата на Дейвид Гарет през годината е запълнена от равен брой класически рецитали и рок концерти.

Той пътува по над 300 дни в годината, обикаляйки целия свят, за да докосне публиката с изпълненията си на живо.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички