Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Йозеф ван Висем с още един концерт в София


Йозеф ван Висем с още един концерт в София

4363

Холандският майстор на нова музика за старинни инструменти Йозеф ван Висем ще изнесе допълнителен концерт в обновеното Второ студио на БНР от 21.00 ч. на 22 февруари, четвъртък, след като билетите за първия бяха изчерпани.
Както MySound.bg нееднократно писа, събитието е в рамките на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" на БНР по повод десетата му годишнина
Ван Висем е творец без граници на музикалните търсения и превъплъщения – неговата лютня звучи естествено и в пост-рок, и в пост-пънк, и в ренесансов, и в бароков, и в ембиънт-нойз контекст. Aвтор е на музиката към филма "Само любовниците остават живи" на Джим Джармуш, за която спечели наградата за филмова музика на кинофестивала в Кан. Работил е с легендарни музиканти като Тетуци Акияма, Гари Лукас, Кейджи Хайно, Грег Ковалски, United Bible Studies, Sqürl на Джармуш, Доминго Гарсия-Уидобро. Участник е и във формациите Brethren Of The Free Spirit и Heresy Of The Free Spirit. Създател е на лейбъла Incunabulum. Новият албум на Йозеф ван Висем "Nobody Living Can Ever Make Me Turn Back" излезе в края на 2017.
"Времената, в които живеем, са тежки. Всичко е много повърхностно и според мен е ориентирано в погрешна посока. Всички правят едни и същи неща, дори едни и същи снимки. Големите градове по света днес изглеждат по един и същи начин. Хората комуникират през екрани и вече не си говорят по друг начин. Изкуството се е превърнало в част от света на мултинационалните корпорации. А лютнята в случая е идеалният пример, с който мога да покажа, че нещата могат да стоят и да изглеждат и по друг начин", споделя Ван Висем пред програма "Христо Ботев" на БНР.
Йозеф ван Висем ще бъде в България за трети път за три концерта отново по покана на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз". На 22 и 23 февруари във Второ студио на БНР подгряващ артист ще бъде пианистът Стоимен Стоянов, познат от синематик-джаз квартета Nocktern. Концертът в Пловдив ще започне с изпълнение на триото за средновековна музика Ambient Folklore на 24 февруари, събота.

Билети в системата на EpayGo и на касите на EasyPay. Цената на пропуските за концертите в София е 20 лева, а за Пловдив - 11–13 лева при предварителна продажба и 15 лева преди събитието.  Събитие във Фейсбук за извънредния концерт в София (четвъртък - 22.02.2018): https://www.facebook.com/events/219759718598606 Повече информация:
http://binar.bg/player/punk-jazz

YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=Ev90tgY3pZQ

Снимка: Илиян Ружин

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички