Картини от България на студенти от НБУ


Картини от България на студенти от НБУ

8156

В навечерието на нашия национален празник 3 март, тази година решихме в "Картини от една изложба" да дадем възможност за изява на представители на младото поколение на България, обяви Сергей Шишов, традиционен водещ на предаването за концептуални албуми.

И така, дванадесет студенти от специалност "Компютърно музициране" на Нов български  университет с преподаватели проф. д-р Симо Лазаов и гл. ас. д-р Росица Бечева се наемат да пресъздадат с изразните средства на електрониката красивите моменти и преживяванията си при съвместните им обиколки из България, изнасяйки концерти и създавайки неповторимата атмосфера на творческия си устрем.

Многообразието на живота, преживян от младия човек, съзерцавайки действителността в България, и превъплътен през очите на младостта, ни повежда към техния свят на творчески идеи, изграден с желание за съзидание и надежда за бъдещето. Това многообразие на образите предполага разностилни композиции, носещи специфична звукова среда, но обединени от темата за България. Същевременно всеки от младите хора по своему чувства това привличане към природата, към историята, към хората. И всеки по своему изразява това отношение.

В техния проект откриваме като в обща изложба различни похвати, изразяващи личното им отношение. Пречупена през призмата на динамичния живот, музиката ни въвежда във вселената на фантазията, в мисловните усещания на всеки от творците, за да се видим като в огледало как изглеждаме и каква е днешна България през техните очи, обобщава Шишов.  

Премиерата на албума "Картини от България" (обложката на снимката) ще се състои в "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР на нашия национален празник 3 март, събота, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички