Напред с Jeremy? и парчетата от новия албум на групата


Напред с Jeremy? и парчетата от новия албум на групата

5030

Както MySound.bg обяви своевременно, актуалната банда Jeremy? е готова със следваща порция храна за душата на меломаните.

Инди рокаджиите ще представят новите си парчета като концептуално продължение на своя първи албум в столичния Военен клуб на 13 април. Музикантите подчертават стилистичната връзка между двете произведения, като оставят същото заглавие и отново избират картина на Кольо Карамфилов, изобразяваща почти същия крилат герой от предната, но вече с едно стъпало по-високо и поглед нагоре.

Официалната промоция на Jeremy? (II) ще бъде на красива сцена с червени завеси. Бандата ще изпълни всички свои авторски песни - цялостен спектакъл със светлини, ефекти и смислова последователност между парчетата. Новите композиции са общо пет. В диска ще бъде включен и кавърът на "You’re Тhe Voice" - първи видеосингъл от проекта. Малко преди концерта от групата обещават и втори видеосингъл - към "Go Оr Fall", отново реализиран с Clamer Studio, които музикантите определят като техен визуален еквивалент и креативен тандем.

Всички текстове са написани от Гергана Нойкова. "Отново смисълът и посланието бяха много важни за момчетата. В работата с Ерсин по избора на точни думи към неговото канто винаги има голям интензитет на емоции. Този път има и две песни – посвещение. "Nothing Оr Less" се казва песента, която е посветена на Крис Корнел, а другата е "On Аnd On" и се шегуваме, че това е първата песен за обяснение в любов в множествено число, понеже е посветена на публиката. На всички страхотни фенове на Jeremy?, които ги подкрепят, очакват и вдъхновяват винаги", споделя Гери.

"Докато работехме по дебютния албум и малко след излизането му, събрахме много вдъхновение и новата музика естествено започна да извира. Когато видяхме колко много хора си купиха и слушат първия ни албум, разбрахме, че е време да помислим за втория и всичко, което искаме да представлява истинското Jeremy? присъствие на сцена. Известно време отсявахме какво звучи като Jeremy? сега, какво звучи като Jeremy? преди и утре и се спряхме на тези 6 песни, които да завършат кръга, и да постигнем идеалната форма, или поне да се доближим до нея още повече. Хората, които са с нас от самото начало, нашите фенове, знаят колко време и ресурси ни отнема да запишем една песен - например както беше с "Fake Fruits", но вярваме, че разбират защо се налага това. Всяка песен, която достига до тях във финален вариант -  като сингъл или като част от албум, е там, защото искаме те да я чуят точно такава и защото вярваме, че те заслужават всички усилия. Истината е, че има още песни, с които сме готови и които, като всеки, който се занимава с изкуство, харесваме най-много, но не можем да включим точно в този албум- продължението на дебютния. Стилистично не пасват, няма да стои цялостно. Тези песни, които издаваме сега, няма да бъдат включени в друг албум. Вероятно е по-късно да преиздадем директно двата (дебютният и този) заедно в две части или на две плочи например. Но има време и за това. Изпълнихме песните от втората част 1-2 пъти пред публика вече и сме убедени, че се харесват. Това е най-важното за нас", коментират рокаджиите.

Билети за концерта на 13 април се предлагат в мрежата на Eventim.bg. Броят им е силно ограничен, поради което организаторите препоръчват възможно най-скорошното закупуване.

Кольо Карамфилов е роден в Пловдив на 7 декември 1963. Завършва сценография в града на тепетата през 1982. От 1983 до сега има над 30 самостоятелни изложби и множество групови изяви в България и чужбина. През 1990 е един от създателите на авангардната група Ръб. През 1997 получава стипендия "Сите дезАртс" в Париж. Носител е на Гран при (1995) от първото международно триенале на графиката. Негови работи са притежание на множество частни колекции в България и чужбина.  По-важни изложби в чужбина са в българския културен център "Москва" 98, "Ниигата" - Япония 98, "Ашау" - Германия 2001, 2009, БКЦ Токио (Япония) 2003, дом "Витгенщайн" - Австрия 2010, галерия "Сердика" във Варшава 2010 и БКЦ в Париж 2010.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички