Close Тo Тhe Stars


Close Тo Тhe Stars

9707

Впечатляващата зала на Военния клуб в София се изпълни с хора за официалното представяне на втория албум на нашумялата българска инди-рок банда Jeremy? в петъчната вечер, 13 април.

Момчетата обещаха максимално позитивно усещане всяка една минута от шоуото и публиката получи точно това.

Подгряващата банда Bears Аnd Hunters

Според обявеното, вратите бяха отворени в 19.00 ч, а подгряващата банда Bears Аnd Hunters се качи на сцената точно в 20.00 ч. и през следващите 40 минути избухна здраво с яки парчета,  отличаващ се мощен вокал и здрав саунд. Публиката чу дебютния  ѝ сингъл "Comeback Story", както и парчетата от първото им EP, сред които "Run, Run, Run", които звучаха по-тежко и определено изкефиха много. Младата банда прави зверски добра музика и, ако още не сте слушали, веднага поправете тази грешка. Момчетата имат страхотно бъдеще, следете ги.

Залата продължи да се пълни, а сред присъстващите бяха музиканти от Остава, P.I.F., Мирян КостадиновMiry, Милена Цанова от X Factor и много други.

Jeremy?

Точно в 21.00 ч., под бурните аплодисменти и викове на публиката, музикантите откриха концерта с една от емблематичните си песни - "King Kong", чийто заряд мигновено се предаде на хората пред тях. Продължиха с "Bubbles", която носи същата емоция и енергия. Тези две парчета  от дебюта на Jeremy? подгряха публиката за първата песен от новия албум на бандата – "On Аnd On". Музикантите признават, че е любима на цялата група. Парчето е посветено на публиката и на всички рок-ен-рол фенове, носи специфично фестивално усещане и пренесе тази магия в залата на Военния клуб. Следващото изпълнение бе много емоционално: "Nothing Or Less" (също от новия диск), е посветено на покойния Крис Корнел. То бе последвано от "Too Wrong Тo Get It Right", включено в предишния албум, на което публиката реагира мигновено.
 
На официална промоция на Jeremy? (II) прозвуча и първият сингъл от албума -  римейк на едноименния световноизвестен хит на John Farnham - "You're The Voice", която излезе още в средата на декември 2017. Концертът продължи с "Two Weeks To The Great Escape", а за следващото парче на сцената с Jeremy? се качи Атанас Русков от Babyface Clan, който бе посрещнат повече от радушно. Беше истинско удоволствие да се чуе как Ерсин и Насо се сменят на вокалите на "Just Like The Rolling Stones". Респект, момчета!

Последва изпълнение на "Fake Fruits" под приглушено осветление, в началото на което музикантите помолиха публиката да включи светлината на своите телефони и запалки. Получи се невероятна атмосфера, в която и банда, и фенове, пяха заедно първата песен, с която съставът  придоби популярност през 2014-а. Концертът продължи с "Once" от новия проект, също силно парче.

Бандата не пропусна да благодари на всички от своя екип, Мартин Михайлов, Гергана Нойкова, както и на вярната си публика. Сред акцентите бе и "Go Оr Fall", пилотен сингъл от същия албум, после музикантите се върнаха към първия с една любима моя песен – "Close Тo Тhe Stars", преди да изпълнят "Runaway". Музикантите слязоха от сцената, само за да бъдат извикани на бис отново. Те ни изненадаха със затрогващата композиция "If" от новия диск и жестоката "Hope" от предишния проект. Концертът завърши с лиричната и крайно емоционална "The Winehouse" и с кавъра "Club Foot" на Kasabian, фойерверки и поклон пред публиката. А тя, публиката, се отблагодари като реагира бурно и с любов, и пя текстовете с пълно гърло, танцува и откликна на думите на фронтмена Ерсин. За пореден път се убедих колко интересни, цветни, приятни хора се събират на концертите на Jeremy? – меломани, които внимават да не те бутнат, извиняват се, ако случайно го направят, и гледат не само те, но и всички да се забавляват и насладят на истинската музика от сцената.

Jeremy? (II)

От промоцията на втория албум стана кристалноясно, че и римейкът, и останалите пет авторски комозиции - всяка със своята собствена тежест и послание, но отлично поставена и допълваща другите, е концептуално продължение на дебютния албум на групата, представен в края на май 2016 в столичния клуб "Терминал 1". Създаден на специално за бандата място, наситено с творческа история, вторият диск на Jeremy? е направен от сърце и с отговорност към публиката. А тя го посрещна с отворени обятия.

Официалното представяне на новите композиции изкара наяве най-доброто от Jeremy? Определено събитието бе сред най-отличаващите се концертни изяви на рокаджиите, които съм гледала (а аз съм гледала много). Във Военния клуб Jeremy? показаха, че продължават напред, следвайки цялостния си замисъл, план и идеи. Без съмнение, това което винаги ме е удивлявало в тези момчета - Ерсин Мустафов (вокали и китара), Ташо Колев (китара), Росен Ватев (барабани), Емо Бонев (бас и вокали) и Красимир Тодоров (клавишни) на сцената е огромният им талант, посланието, което носят текстовете на песните им, и контакта с публиката. Но най-вече - техният професионализъм, абсолютна дисциплина и последователност, както и огромната всекидневна работа, стояща зад големия успех на петимата.

Организацията
 Събитието във Военния клуб бе безупречно проведено на нивото на мащабни концерти, което заслужава да се отбележи – имаше отлична организация на входа, пространство и въздух в залата, въпреки многото посетители, мили бармани и наличие на питиета благодарение подкрепата на Jameson и Tuborg и съдействието на "Строежа", където се състоя и афтърпартито. Саундът беше жесток, а гигът бе документиран с модерна видеотехника и заснет от професионални фотографи. Впечатляващото светлинно и лазерно шоу ни накара да почувстваме атмосферата на големите спектакли, пренесяйки присъстващите като усещане в големите концертни зали на Европа.

И зад всичко това – отличен маркетинг – премерен и на време, огромен билборд на "Графа", интелигентна комуникация в социалните мрежи с феновете, от която много други мениджъри и продуценти могат само да се учат. Всичко това е дело на не много голям екип, но на хора, които знаят какво правят, и на Jeremy? – банда, която е наясно къде иска да стигне.

Снимки на Десислава Ницова - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички