Емблематични перкусионисти на една сцена в чест на Добри Палиев


Емблематични перкусионисти на една сцена в чест на Добри Палиев

4326

Стоян Янкулов - Стунджи, Христо Йоцов, ансамблите Полиритмия и Тупан и младите Василена Серафимова, Атанас Паев и Сара Чакърова ще разлюлеят столичната зала "България" от 19.00 ч. на 22 април с концерт, посветен на големия майстор на ударните инструменти Добри Палиев
Основателят на Българската школа по ударни инструменти Добри Палиев (на снимката вляво) е и първият изпълнител на вибрафон и ксилофон у нас. Той посвещава 45 години от живота си на Музикалното училище и Музикалната академия в София като обучава десетки перкусионисти – днес вече изтъкнати музиканти. Свири и преподава в Страсбург, Хамбург и Витсбург, Солун и други. Школата, която създава, влиза в европейските учебни програми. Автор е на 50 пиеси за ксилофон, маримба и вибрафон, пиеси за ансамбъл от ударни инструменти и няколко теоритични труда. 
За това събитие основаният от него ансамбъл Полиритмия се събира след 15- годишно отсъствие от сцената. Специално участие в гала вечерта ще има и световноизвестният хор Мистерията на българските гласове с диригент Дора Христова.  Публиката ще чуе две премиерни произведения:  Младата перкусионистка Василена Серафимова, която живее и работи във Франция, ще представи световната премиера на Концерта за маримба и оркестър на Румен Бояджиев-син.  Сара Чакърова и Анастас Паев пък са солистите в българската премиера - "Среднощни песни" от Георги Арнаудов. Пиесата е свирена за първи път през 2017 в Пекин с Оркестъра на Забранения град. Изключителните Христо Йоцов и Стоян ЯнкуловСтунджи са другите големи звезди в концерта. И двамата ще свирят авторска музика заедно със Софийската филхармония под диригентството на Любомир Денев – син. 
Билети на цени от 10 лв. до 20 лв. - от касата на зала "България" и онлайн на "Ипей", "Тикетсбг" и "Ивентим".  Промо:

https://www.youtube.com/watch?v=zGrbrqz4DnE

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички