Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

За героите и титаните в техно музиката


За героите и титаните в техно музиката

4421

Случвало ли ви се е да отивате на парти с усещането, че тази вечер ще бъде специална?

А случвало ли ви се е на самото парти наистина да се чувствате съвсем на място и да ви се потвърдят всички очаквания? Това ни се случи вечерта на 14 април и по-точно - на Heroes Total Part 2.

Вълнението и еуфорията покрай събитието на "Метрополис" ни обвзе още в следобедните часове. Сякаш някакво тайнство се носеше из въздуха и се пропиваше през кожата ни, като ни караше да настръхваме в очакване.

Часът е вече десет и половина, а ние пътуваме към Борисовата. Дали заради гората, дали заради зала "София", която приветливо е сгушена в една от най-дивите части на парка, ни караха да се чувстваме, че сме на парти по-скоро някъде в планината, отколкото в любимата ни столица. Заставаме на входа, където срещаме тълпи от усмихнати лица. Градината кипи от живот, а барът, който бе осветен с приглушена светлина, е на разположение за всяка наша прищявка.

От залата се чуваше подгряващият сет на Shade, който допринасяше за обстановката. Още с пристъпването ни в предверието, се пренесохме в ново измерение. Организаторите от "Метрополис" за пореден път се бяха погрижили всичко да е на ниво. Сцената бе обляна от светлина, звукът бе кристален, а трите бара, разположени във вътрешността на залата, очакваха енергичната публика. Вниманието ни се насочва към подгряващия сет на Miss Lidiya & Smurf, които постепенно вдигат градуса на партито и ни пренасят към основната част от вечерта.

Под звучните аплодисменти на танцуващите хора, на сцената се появи Radio Slave. Огромният му професионализъм си пролича още в първите минути на неговото представяне. Влиянието на кукловода върху публиката се усети още с встъпителната част на сета. Бяхме въвлечени в музикално пътешествие, изградено от героични възходи и и величествени спадове. Като живи марионетки, оставили се напълно в ръцете на своя господар, в продължение на два часа и половина бяхме напълно зависими от неговата музика.

След това уникално изживяване, се пренесохме в дивия свят на Иларио Аликанте, който ударно пое щафетата и ни взриви със своята селекция. Неговата харизма постоянно пленяваше публиката, като за миг не ни остави да починем, понесени във вихрушка от танци. Енергията му струеше от сцената, карайки ни с нетърпение да чакаме всеки следващ дроп, за да ни вдигне отново във въздуха. Съвсем на място можем да кажем, че потенциалът и талантът на Иларио са от друга планета.

С огромни усмивки посрещнахме и финалния герой Алън Фитцпатрик. Посланикът на рейв културата връхлетя зад пулта и тотално превзе нашите сърца. Неусетно през матираните прозорци се прокрадваше утринната светлина, а далечни звуци от песните на птиците в гората се смесваха с тези на музиката. Макар да знаехме, че приказката е към своя край, Алън не спираше да ни кара да настръхваме отново и отново, до последна нота.

Трудно ни е да опишем с думи това, което преживяхме вечерта, но за пореден път се убедихме, че "Метрополис" са титаните на българската техно сцена.

Heroes Total Part 2 дълго ще ни пази влага, като с нетърпение очакваме следващото събитие.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички