Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Vivaldi Metal Project със световна премиера в Пловдив


Vivaldi Metal Project със световна премиера в Пловдив

3734

Както MySound.bg вече писа, световният музикален форум Sound Оf Тhe Ages ще се състои за осма поредна година в Античния театър в Пловдив, а този път ще представи и новата си платформа "Открития".

След вълнуващите първи два дни: 21 септември със звездата на ИрландияИмелда Мей - кралицата на рокабили и джазирания блус и 22 септември с Майк Портной и неговата супергрупа виртуози - Sons Оf Apollo с оркестъра на Държавна опера Пловдив, организаторите "Тангра Мега Рок" обявиха и програмата за третия ден.

На 23 септември (неделя) на вековната сцена на Античния театър предстои световната премиера на шоуто Vivaldi Metal Project. Той е на италианския пианист, продуцент и композитор Джузепе Йампиери, по-популярен като Маестро Мистерия. Метъл феновете го познават като сесиен музикант в солови албуми на Брус Дикинсън от Iron Maiden, Роб Рок от Impellitteri и много други. Но голямото му приключение започва след това.

Както подсказва и името на проекта - амбицията на Мистерия е да представи безсмъртната музика на Вивалди с метъл китари, но и с вокали. През 2016 най-после излезе албумът на Vivaldi Metal Project - "The Four Seasons", за реализирането на който Маестрото успява да привлече много големи метъл музиканти от групи като Helloween, Testament, Symphony X, Angra, Within Temptation, Rage, Savatage, Soilwork и много други.

В записите участват над 130 музиканти, оркестър, струнен квартет и три хора от целия свят, а сред най-близките съучастници на главния мозък са и няколко българи.

Някои вече определят Vivaldi Metal Project като "Наследниците на Nightwish" не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мегазвезди - Пламен Димов.

Последният е тясно свързан и с музикалната история на Пловдив, което се вписва чудесно и в духа на музикалния форум Sounds Of Ages 2018.

Проектът досега е имал само един концерт - при това акустичен - във Финландия през юли, а световната премиера на цялата електрическа сила на Vivaldi Metal Project ще бъде в Пловдив на 23 септември.  

Билети с цена 30 лв. - в системата на Eventim.bg, а в самия ден ще бъдат по 35 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички