Meszecsinka с два концерта в България


Meszecsinka с два концерта в България

3827

Унгарската формация Meszecsinka (Месечинка) ще представи пред българската публика последния си диск, награден с престижната награда "Фонограм" (унгарското Grammy) за най-добър етно албум на 2018. Концертите са съответно в София на 14 септември и в Пловдив следващата вечер. Проектът и основателите му Емил Билярски и Аннамария Ола са добре познати на българската публика от многото си участия на клубната и фестивална сцена през последните години, включително и като хедлайнъри на традиционния "Беглика фест". Те напълниха Sofia Live Club в Деня на Българо-унгарското приятелство миналата година.

Психеделична, магична и опияняваща са само част от определенията, които публиката и критиката дават за музиката на унгарско-българската банда. Нейният последен албум "Awake In A Dream"е наречен от пресата "гениален", "world music албум на годината" и е горещо приет от публиката в различни страни. Най-престижното английско списание World Music пише със суперлативи за Месечинка: "Диви и необуздани, като саундтрак към рейва по повод края на вселената… Източноевропейски Kate Bush или Cocteau Twins… транс-атмосфери, напомнящи за The Orb и Ozric Tentacles с групата, излъчваща вълни от мощен саунд".

Балканското турне на формацията закрива летния сезон, през който тя свириха на големи фестивали в Португалия, Германия, Унгария и Русия. Българската публика ще чуе нови композиции, както и обработки на унгарски, испански, руски, цигански и български народни песни. Ще бъдат представени и композиции на български от соловия албум на Емил Билярски.
Софийският концерт на Meszecsinka е в клуб Studio5 на 14 септември от 22.00 ч., а пловдивският - в Bee Bop Cafе от 21.30 ч. следващия ден. Билети в предварителна продажба-  в сайта bilet.bg.
За Meszecsinka: Състав:  Аннамария Ола – вокал, саз,Емил Билярски – клавишни, китара,Арпад Вайдович – бас, контрабас,Давид Кроликовски – барабани, перкусии Meszecsinka е международен проект, базиран в Будапеща, сформиран от Аннамария Ола (вокал, флейта) и Емил Билярски (клавишни, китара) през 2009 година. Преди групата, Емил 15 години свири в психеделичната банда Korai Öröm, известна и в България, а Анамари е певицата на проекта Фокателеп - хедлайнър на "Беглика" 2012, получил суперлативни критики в българската преса. Съставът свири из цяла Европа, посетила е САЩ и Канада, снима клип на Червения площад и на българското Черноморие. Друг неин клип стига до шесто място в класацията на World Music Network (UK) и fRoots (UK).  Видео:  http://www.youtube.com/meszecsinka

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички