1 100 изпълнители в осмия фест Сребро в косите, песен в душите


1 100 изпълнители в осмия фест Сребро в косите, песен в душите

3590

Осмото издание на националния фестивал "Сребро в косите, песен в душите, край морето на Бургас" ще се проведе в залата на НХК от 10.00 часа на 27 и 28 септември (четвъртък и петък).

100 състави и 30 индивидуални изпълнители или общо 1 100 участници ще се изявят в рамките на събитието. Самодейните певчески групи и състави ще представят богат и разнообразен репертоар от автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни.

Наред с пенсионерските клубове и формации от Бургас, в града идват гости от цяла България. Тази година има записани участници дори от Тервел, Белоградчик, Крумовград, Ивайловград и Дулово.

Целта на фестивала е социална адаптация на хората от т. нар. "трета" възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на българската фолклорна, естрадна и стара градска песен.

По традиция през втората вечер (28 септември) от 17.30 часа ще се състои гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври.

Фестивалът се организира от община Бургас и сдружение "Съюз на пенсионерите - 2004".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички