DIY пост-пънк и дарк уейв от Chavire, Die Angst и Dark Drizzle


DIY пост-пънк и дарк уейв от Chavire, Die Angst и Dark Drizzle

3772

Пост-пънк, дарк уейв и хардкор ще люлеят социалното пространство на столичната "Фабрика Автономия" от 20.00 ч. на 25 октомври.
 Chaviré е мелодичен хардкор пънк квартет от Нант със силни DIY виждания към живота и музиката. Младата банда се наложи като една от най-интересните и обичани френски групи на международната хардкор пънк сцена в последните няколко години. Това ще бъде нейното трето участие в България, а само преди няколко дни музикантите пуснаха за свободно слушане две чисто нови песни от предстоящия си сплит с румънците Bastos, които също сме гледали на живо в София благодарение на DIY Conspiracy. 
В момента Chaviré е най-младата банда в каталога на абсолютно легендарния френски пънк лейбъл Stonehenge Records. Звукът на състава е смеси от класическото 90-арско звучене на култови банди като Jasemine, Finger Print и скриймо бандите от началото на 2000-те като Amanda Woodward, Daïtro и Mihai Edrisch.
Към шоуто на хедлайнърите ще се присъединяват и две жестоки пост-пънк/дарк уейв банди от бившата Източна Германия.  Мрачен, студен и страшен пост-пънк/даркуейв - това са Die Angst и Dark Drizzle.  Музиката им е заровена дълбоко в деветдесетте, повлияни силно от социалния и културен вакуум, оставен от колапса на ГДР
15 години след първия си концерт, Die Angst ще пусне своя пети албум. Ако не обичате да танцувате, но се кефите на поезията на ранните Joy Division/Warsaw, Die Angst я смесват с неподправено поведение, което се прекланя пред класическия пънк. 
Елате, чуйте, подкрепете! Три жестоки европейски банди, никоя от тях не пее на английски език, приканиха организаторите DIY Conspiracy и Post-Rock Bulgaria
Входът е свободно дарение.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички