14-то издание на магията Drum And Jazz


14-то издание на магията Drum And Jazz

3904

Четиринадесетото издание на така популярния формат Drum And Jazz предстои в столичния клуб City Stage на 26 октомври. Това е фестивалът, който през годините успя да издигне в тренд у нас миксирането на акустична музика с електронна. В програмата на събитието винаги са присъствали някои от най-актуалните български и международни музиканти. Целта е преплитане на уж невъзможни за смесване стилове в една уникална и различна вечер. Вече има редица примери на групи и проекти, които затвърдиха нуждата от подобен подход и успяха да базират концепциите си върху такъв тип звучене. 
Един от пионерите, които развиха и успяха през годините да наложат тази идея, е именно първият специален гост в City Stage - парти чудовището Иван Шопов (Cooh от HMSU) (на колажа вляво). Неговите колаборации с някои от доайените на българската музика като Теодосий Спасов, Стунджи и Елица, Янка Рупкина и много други създадоха нова представа за качествена продукция с марка "България". Точно там, където миналото среща бъдещето и музиката издига съзнанието ни извън границите на обичайното, е определението дръм-ен-джаз. Теодосий Спасов се превърна в едно от основните лица на събитието. Каквото и да кажем за този талант, ще бъде малко, а благодарение на него успяхме през годините да видим и чуем някои от най-уникалните музиканти от България и света. Тази година ще се изяви на една сцена именно с Иван Шопов, а към тях ще се присъединят берлинската сензация на барабаните Merlin Ettore, Росен Захариев и Лора Шопова в един уникален аудио-визуален пърформънс. След около месец се очаква нов албум от Шопов и Спасов, което допълнително повдига очакванията към двамата, а освен това Иван ще представи и още един лайв проект - The Third Man, където си партнира с Антон и Иван Литовченко, известни още като Mloski & Litheo.
Музикалното лице на дръм и басс музиката този път ще бъде представено от двама дебютанти у нас. За пръв път в България по покана на HMSU идват двама артисти от новата вълна в този жанр - Paul SG & MC T.R.A.C. Австриецът Paul SG има издания за над 20 лейбъла (Good Looking Records, Liquid V, Innerground, Shogun Audio и други), а освен това издава редица интересни артисти за собствената си компания Jazzsticks Recordings. Докато той е зад пулта, американецът MC T.R.A.C. ще бъде зад микрофона. Чисто новият му албум "Life In Motion" помете всичко живо през последните месеци, а продуктивността му не спира и превръща този вокалист в едно от най-силните явления на световната басс сцена. Истинско щастие е, че датите на европейското му турне съвпаднаха с Drum And Jazz, за да успеем да му се насладим точно в пика на неговата кариера.
Освен специалните гости, ще се включат и някои от основните артисти в HMSU. Ogonek ще се представи с вокалистката Angie. След миналогодишното пловдивско издание на Drum Аnd Jazz, изявата им на софийската сцена стана просто задължително, не крият организаторите. Участие ще запише и дуото High Roll, което по традиция издига диджейството в изкуство и едва ли ще остави някой от присъстващите да релаксира по време на своето изпълнение. Към програмата ще се включи и основният експериментатор в HMSU - EXo, който на всяко парти успява да изненада със стойностни колаборации и въвличане на някои от най-интересните родни млади музиканти. Вечерта ще завърши едно от най-новите попълнения в родната басс организация - Faith, който обещава да накара всички останали фенове да танцуват до сутринта. 
Мястото на провеждане ще бъде едно от най-новите места в София - "Сity Stage" (подлеза на НДК до пилоните). С просторния си капацитет и уникален дизайн, клубът обещава да е един от хитовете в нощния живот на столицата. Вратите отварят на 26 октомври в 21.00 ч., а помещението предлага и достъп за хора с увреждания, за които входът ще бъде свободен.
В момента се продават билети на цена от 20 лв. Може да ги намерите онлайн и в разпространителската мрежа на Eventim.bg, както и в софийските магазини 4:20 и BreakPoint.  На входа и в деня на събитието пропуските ще струват по 25 лв. Фен страница: https://www.fb.com/DrumAndJazz Drum And Jazz е първото по рода си събитие на родна земя, което се превърна в нарицателно за един нов тип забавление, представящо с вкус съчетания от стиловете дръм-ен-бейс, джаз, класически рок-ен-рол, експериментален и IDM, български фолклор и други. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички