Легендарните рокаджии Uriah Heep - 50 години на сцена и в София


Легендарните рокаджии Uriah Heep - 50 години на сцена и в София

3733

Легендарната група Uriah Heep пристига в София  като част от европейското си турне, което стартира догодина,  за концерт в зала "Универсиада" от 19.00 ч. на 6 февруари.
През септември  музикантите  издадоха своя  нов  - 25-ти пореден, албум "Living The Dream". За него споделят, че съдържа всичко, което направи от тази банда легендата, която е  - рок, страст, мощ и хармония. Uriah Heep изгряват на музикалната сцена през 1969. Оттогава досега са продали над 45 000 000 албума по света, свирили са в над  60 държави и изнасят по 125 концерта годишно. В САЩ са били подгрявани от състави   като Kiss, ZZ Top, Foreigner и дори Earth, Wind & Fire, което е дало тласък на кариерата на тези бъдещи велики групи. Uriah Heep е първата западна рок група, която свири в затворения дотогава СССР. Това се случва през 1987 на Олимпийския стадион в Москва, който събира 180 000 гладни за рок фенове. Същото важи и за България, Чехословакия и Полша.
Нашата страна обаче заема специално място в историята на британските ветерани. Емоционалната връзка между музикантите и родните фенове е особено силна. Все пак именно у нас възниква традицията да се празнува July Morning, вдъхновена от едноименния вселенски хит на Uriah Heep.  Затова и рок легендите обещават специален концерт за българските си фенове, с който заедно да отпразнуват половин век на сцената, поясняват органзаторите BGTSC.   Билети - онлайн в мрежата на "Ивентим", а някои от  местата, на които могат да бъдат открити, са бензиностанции OMV, Technopolis, "Български пощи", Orange, Usit Colours, магазин "Яко", магазини "На тъмно", Office 1 Superstore, билетна каса на Eventim на ул. "6-ти септември" в София, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта - Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. Цената им е 45 лв.  При налични места в деня на шоуто и на място входът ще струва 50 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички