Тоби Драйвър (Kayo Dot) с нов албум и концерт в София


Тоби Драйвър (Kayo Dot) с нов албум и концерт в София

3426

Нюйоркският прогресив-дарк авангардист Тоби Драйвър ще представи песните от великолепния си нов албум "They Are The Shield" на концерт в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. този четвъртък, 29 ноември.

Организатор отново е радиофестивалът "Аларма Пънк Джаз", за който концертът на 29-и е финал на 2018, на масираните чествания на 10-годишен юбилей и въобще - на цяла една творческа епоха… Песните в новия диск са интересен жанров хибрид между баладите от предишния солов албум на Тоби Драйвър "Madonnawhore" (2017) и последното засега издание на групата му Kayo Dot "Plastic House On Base Of Sky" (2016).

На европейското турне, от което е част и софийската дата, Тоби (глас, китара, миди-клавиатури) в момента пътува с истинска супергрупа: на цигулката е Тимба Харис (познат от Secret Chiefs 3 на Трей Спруънс и лейбъла Tzadik на Джон Зорн), на барабаните – Чарли Шмид (дръмър на нюйоркските метъл класици Vaura и Tombs), а на клавишните – британецът Ник Хъдсън, създател на прогресив-формацията The Academy Of Sun. Новият албум "They Are The Shield" е издание на финландския пост-метъл лейбъл Blood Music, които преди няколко години преиздадоха и цялостното творчество на първата (и вече почти митична) група на Тоби Драйвър от 90-те maudlin of Тhe Well.

Концертът ще се проведе в три части. Преди супергрупата ще има и два солови сета – на Ник Хъдсън и на Del Judas (едно доста изненадващо превъплъщение на Чарли Шмид). За музиката на Ник Хъдсън канадският визуален артист Скот Треливън казва: "… (сякаш) Ник-овците Дрейк и Кейв са си направили лунно дете - хомункулус от брак под опеката на Уилям Бъроуз". А мелодичната солова програма на този конкретно Ник (Хъдсън от Брайтън, Великобритания) я познаваме на живо от първото гостуване на Тоби Драйвър у нас в началото на 2016 г., когато Хъдсън свири и свои песни, преди да се включи и като пианист на Тоби. Миналата седмица пък, непосредствено преди настоящото турне, заедно с групата си The Academy Of Sun, Ник беше поканен и да подгрява шотландци-класици Mogwai.

Още по-любопитна е историята на Дел Джудас – сценичното сингър-сонграйтърско алтер его на барабаниста Чарли Шмид. Тук той излиза иззад барабаните – с китара и малко ефекти, за да създаде един свят, навяващ ни асоциации с филмите на Дейвид Линч и с песните на Крис Айзък, Джони Кеш, King Dude и Gravemist. И това съвсем не е преувеличено – осемте песни за любов, смърт, призраци, пустини и самотни магистрали в дебютния албум на Del Judas "Deity" (2018) са сякаш излезли от новия (или от стария) "Туин Пийкс", с малко пост-пънк/дарк привкус (Чарли си признава, че Sisters Of Mercy и The Cure са сред групите, с които е отраснал), че и пост-метъл реминисценции - съвсем логично, предвид основната професия на Чарли.

Вратите на Mixtape 5 (B-Side) отварят в 21.00 ч., а началото на тройния концерт е точно в 21.30ч.

Билети - онлайн в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна.
https://epaygo.bg/1031105677

Този концерт е последният ви шанс да станете част от 10-годишната история на "Аларма Пънк Джаз".

Mixtape 5 е на булевард "България" 1, подлез "Галерия")

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/189885271827972

Повече информация:

http://bnr.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички