Фантомът на операта сред най-очакваните премиери у нас през 2019


Фантомът на операта сред най-очакваните премиери у нас през 2019

3487

"Фантомът на операта" от сър Андрю Лойд Уебър е сред премиерните заглавия в афиша на Националния музикален театър за 2019-та.

Световният мюзикъл ще прозвучи наживо на 25, 26 и 27 януари. В реализирането на мащабния спектакъл по уникалната музика на гения Уебър, продадена в над 40 милиона копия, участват солистите, хорът, балетът, оркестърът и всички технически звена на театъра. В главните роли са няколко специални гости – любимци на публиката.

Следващите дати са 31 януари, 1, 2, 3, 7, 8, 9 и 10 февруари.

Националният музикален театър повече от 20 години изгражда традиции в поставянето на най-ярките заглавия в жанра – "Исус Христос Суперзвезда", "Евита", "Котки", "Мис Сайгон", "Чикаго", "Булевардът на залеза" и други. След успешните им постановки екипите заедно с режисьора академик Пламен Карталов се хвърлят в най-дълбоките води на сценичното предизвикателство. За повече от 33 години на над 166 сцени по света, 140 милиона зрители и над 70 престижни награди, "Фантомът на операта" ще покори сърцата и на взискателната българска публика.

Това е неоготическа романтична история, която ни отвежда на сцената на парижката опера през 19-ти век. Нейната премиера се състоя в Лондон на 9 октомври 1986 г. Младото сопрано Кристин Дайе става обект на дълбоките чувства на мистичен герой, обитаващ таен лабиринт под същата сграда. Този скрит зад бяла маска гений живее в пълна изолация от света и невидимо ръководи живота в музикалната обител. Фантомът разкрива плана на Кристин и младия и чаровен виконт Раул да се оженят по време на последния спектакъл на Кристин, като я отвлича и отвежда обратно в подземието си. Долу е и финалният сблъсък между тримата. Вечната битка между талант и посредственост е основна нишка в тази дълбока и "призрачно" въздействаща история. Тя е базирана на "Фантомът от операта" (Le Fantôme de l’Opéra) - роман от Гастон Льору, вдъхновен от Трилби на Жорж дю Морие. Публикуван през 1910 г.,  за първи път е преведен на английски през 1911. Оттогава е адаптиран в много филми и сценични постановки.

Билети - в касите на Музикалния театър и онлайн ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички