Софийската филхармония с коледни подаръци за своята публика


Софийската филхармония с коледни подаръци за своята публика

3614

Софийската филхармония стартира традиционната си декемврийска кампания "Подари концерт за Коледа".

Всички билети за класическите концерти на Филхармонията в зала "България" се продават с 30% намаление  до 31 декември. Специална оферта има и за членовете на Филхармоничното общество – те могат да закупят пропуски за циклите от юбилейния сезон с 40% отстъпка.

Водени от идеята, че най-добрият подарък е емоцията, филхармониците са се постарали да осигурят много празнични моменти на своята публика. В декемврийския афиш са включени музиканти от ранга на Шарл Дютоа, Табеа Цимерман, Минчо Минчев, Рик Стотийн, Найден Тодоров, Борислава Танева и др. В продажба са и билетите за концерта на голямата оперна дива Анджела Георгиу, която ще се срещне с българските меломани на 25 февруари.

И тази година Софийската филхармония ще зарадва своята публика със специални празнични рецитали с едни от най-любимите коледни произведения, изпълнени от най-добрите музиканти. В специалната програма са включени концерти както за големи, така и за най-малките фенове на класическата музика.

Още на 12 декември от 19.00 ч. в Камерна зала София квартет подготвя "Коледен концерт с дрескод" със специалното участие на Детския филхармоничен хор с диригент Славил Димитров. Атрактивните музиканти предизвикват да се облечете в цвета на шампанското и да не забравяте доброто си настроение. Чаша шампанско ще бъде специалният комплимент към публиката.

На 13 декември с премиера на Трета симфония "Кадиш" от Бърнстейн ще бъде отбелязана неговата 100-годишнина. Диригент е маестро Найден Тодоров.

На 18 декември най-добрата виолистка на нашето време Табеа Цимерман ще свири с първия ни оркестър. Звездата ще представи "Концерт за виола и оркестър" на Уилям Уолтън под диригентската палка на Александър Земцов. В програмата ще прозвучат и откъси из първа и втора сюита на "Ромео и Жулиета" от Сергей Прокофиев, както и най-изпълняваната симфония на Пьотр Илич Чайковски Симфония N4.

На 20 декември от 19.00 ч. отново в Камерна зала вокална формация Импресия ще разкаже музикално-сценичната приказка "Принцът и истината". Клавирният съпровод е поверен на Янко Маринов, а в концерта ще се включат малките Александър Маджаров (в ролята на Принца); Калина Георгиева (балерина) и Маргарита Ваклинова (арфа).

Ден по-късно (21 декември) в същия час в столичната зала "България" Кварто квартет ще представи една "Коледа с Кармен". В програмата е включен балетният спектакъл "Зимна приказка" по музика на БизеЩедрин.

Приказната история за "Лешникотрошачката" е предпочитано заглавие за празниците. Софийските деца ще видят една малко по-различна "Лешникотрошачка", разказана от Фортисимо Фамилия, Софийската филхармония с диригент Славил Димитров и артистите Teо Елмазов и Ангелина Гаврилова в зала "България" от 11.30 ч. на 23 декември. Спектакълът е подходящ както за деца, така и за възрастни.

На 25 декември от 11.00 ч. в зала "България" Софийската филхармония кани своите верни фенове на традиционно коледно матине с участието на Националния филхармоничен хор, Детския филхармоничен хор, Любена Нинова и Георги Султанов. В същия ден, но от 18.00 ч., отново в зала "България" предстои  традиционният коледен концерт на Хора на софийските момчета.

Големите празнични концерти на Софийската филхармония със солист Люси Дяковска са на 27 и 28 декември. Емблематични песни за Коледа и Нова година от целия свят в аранжименти на Румен Бояджиев-син и под диригентството на маестро Найден Тодоров и Димитър Косев ще дадат бляскавия завършек на 2018 г.

Билети за всички събития се продават с отстъпка в "Ивентим" и на касата на зала "България".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички