Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Софийската филхармония с коледни подаръци за своята публика


Софийската филхармония с коледни подаръци за своята публика

3639

Софийската филхармония стартира традиционната си декемврийска кампания "Подари концерт за Коледа".

Всички билети за класическите концерти на Филхармонията в зала "България" се продават с 30% намаление  до 31 декември. Специална оферта има и за членовете на Филхармоничното общество – те могат да закупят пропуски за циклите от юбилейния сезон с 40% отстъпка.

Водени от идеята, че най-добрият подарък е емоцията, филхармониците са се постарали да осигурят много празнични моменти на своята публика. В декемврийския афиш са включени музиканти от ранга на Шарл Дютоа, Табеа Цимерман, Минчо Минчев, Рик Стотийн, Найден Тодоров, Борислава Танева и др. В продажба са и билетите за концерта на голямата оперна дива Анджела Георгиу, която ще се срещне с българските меломани на 25 февруари.

И тази година Софийската филхармония ще зарадва своята публика със специални празнични рецитали с едни от най-любимите коледни произведения, изпълнени от най-добрите музиканти. В специалната програма са включени концерти както за големи, така и за най-малките фенове на класическата музика.

Още на 12 декември от 19.00 ч. в Камерна зала София квартет подготвя "Коледен концерт с дрескод" със специалното участие на Детския филхармоничен хор с диригент Славил Димитров. Атрактивните музиканти предизвикват да се облечете в цвета на шампанското и да не забравяте доброто си настроение. Чаша шампанско ще бъде специалният комплимент към публиката.

На 13 декември с премиера на Трета симфония "Кадиш" от Бърнстейн ще бъде отбелязана неговата 100-годишнина. Диригент е маестро Найден Тодоров.

На 18 декември най-добрата виолистка на нашето време Табеа Цимерман ще свири с първия ни оркестър. Звездата ще представи "Концерт за виола и оркестър" на Уилям Уолтън под диригентската палка на Александър Земцов. В програмата ще прозвучат и откъси из първа и втора сюита на "Ромео и Жулиета" от Сергей Прокофиев, както и най-изпълняваната симфония на Пьотр Илич Чайковски Симфония N4.

На 20 декември от 19.00 ч. отново в Камерна зала вокална формация Импресия ще разкаже музикално-сценичната приказка "Принцът и истината". Клавирният съпровод е поверен на Янко Маринов, а в концерта ще се включат малките Александър Маджаров (в ролята на Принца); Калина Георгиева (балерина) и Маргарита Ваклинова (арфа).

Ден по-късно (21 декември) в същия час в столичната зала "България" Кварто квартет ще представи една "Коледа с Кармен". В програмата е включен балетният спектакъл "Зимна приказка" по музика на БизеЩедрин.

Приказната история за "Лешникотрошачката" е предпочитано заглавие за празниците. Софийските деца ще видят една малко по-различна "Лешникотрошачка", разказана от Фортисимо Фамилия, Софийската филхармония с диригент Славил Димитров и артистите Teо Елмазов и Ангелина Гаврилова в зала "България" от 11.30 ч. на 23 декември. Спектакълът е подходящ както за деца, така и за възрастни.

На 25 декември от 11.00 ч. в зала "България" Софийската филхармония кани своите верни фенове на традиционно коледно матине с участието на Националния филхармоничен хор, Детския филхармоничен хор, Любена Нинова и Георги Султанов. В същия ден, но от 18.00 ч., отново в зала "България" предстои  традиционният коледен концерт на Хора на софийските момчета.

Големите празнични концерти на Софийската филхармония със солист Люси Дяковска са на 27 и 28 декември. Емблематични песни за Коледа и Нова година от целия свят в аранжименти на Румен Бояджиев-син и под диригентството на маестро Найден Тодоров и Димитър Косев ще дадат бляскавия завършек на 2018 г.

Билети за всички събития се продават с отстъпка в "Ивентим" и на касата на зала "България".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички