Надаваме за последен път вик Slaye-e-e-e-er! през юли


Надаваме за последен път вик Slaye-e-e-e-er! през юли

3753

Траш титаните Slayer съкрушиха метъл феновете по цял свят, след като миналата година обявиха, че ще се оттеглят от сцената с мащабно прощално световно турне.

След 37 години и 12 студийни издания, множество златни албуми и безброй концерти, Slayer е утвърдено име в музикалната индустрия и представлява част от така наречената "Голяма четворка" /The Big Four наред с Metallica, Megadeth и Anthrax. Освен това, Tom Araya и компания могат да се похвалят с факта, че са една от групите, помогнали за дефинирането на траш метъла като жанр.

Дори сред жестоката конкуренция в тази категория, носителите на награда "Грами" - Slayer, все още ярко се отличава и остава една от най-влиятелните банди в историята на хеви метъла. С неподражаемите вокали на Tom Araya, с бойните барабани на Paul Bostaph, с режещите рифове на Kerry King и Gary Holt и с безкомпромисните си текстове на песните, Slayer продължава да зарежда феновете си с бунтарска ярост, която не може да бъде надмината от никоя друга банда на света.

Последният концерт на Slayer в България - в парка на летище София от 19.00 ч. на 11 юли, ще е историческо по рода си събитие, което задължително трябва да бъде посетено от всеки метъл фен. Следващ път няма да има. На него са поканени всички родни метъл фенове, както и тези от Сърбия и Македония, откъдето прощалната обиколка Final World Tour няма да мине. Легендарните музиканти и огромният им екип пристигат за запомнящ се концерт с внушителна продукция, с впечатляващ сценичен декор, светлинно шоу и съпътстващи екстри, като обещават звук, който да не покаже милост и към най-взискателните и грамотни по темата експерти, каквито са немалка част от метъл феновете. 

След като титаните обявиха, че се оттеглят от сцената с прощално световно турне, беше редно то наистина да включва възможно най-много точки на земното кълбо. Slayer, с подкрепата на съмишлениците от Lamb Of God, Anthrax и Obituary, "претопиха" остатъка от напълно разпродадени концерти от едномесечната европейска обиколка, планирана като финална. Тя обаче обаче беше удължена и периметърът на действие разширен, като в графика на бандата вече има не само концерти в Южна Америка, Австралия, Нова Зеландия и Япония, но и още дати на Стария континент. Там е и датата за шоуто в София.

Slayer е без съмнение е най-голямото име в траш метъла в световен мащаб, създало класиките "Show No Mercy", "Raining Blood", "Angel Of Death", "South Of Heaven", "Dead Skin Mask", "War Ensemble", както и много други.

Билети на цени от 75/80 лв. на следния адрес

В продажба са пуснати и ограничен брой "Приоритетни" билети, които дават право на феновете да влязат 30 минути преди офицалното отваряне на вратите и да заемат първи местата непосредствено пред сцената, като за целта ще бъде създаден специално отделен вход.

Входът за събитието ще бъде изграден в непосредствена близост до изхода/входа на метростанцията, спирката на автобуси с номера 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2, а вратите за всички фенове ще отворят точно в 19.00 ч., поясняват организаторите от EventEase

Събитието във Фейсбук е тук.  

И не забравяйте: SLAAAAAAAY-E-E-E-E-E-ER!

Снимка: Тонина Манфреди 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички