Мирослава Кацарова с нов концертен проект


Мирослава Кацарова с нов концертен проект

3539

След Singin’N’Swingin’, Cinema, Blue Moon: Songs Of Billie Holiday, Desafinado Live, The New Standards и April In Paris, харизматичната Мира Кацарова създава своята седма бутикова концертна програма, наречена Electronic Dreams.  Традиционно, през април е началото на лимитираната поредица от гигове, които всяка година са посветени на определена тема. Този път тя и триото на Мирослав Турийски са приготвили програма, фокусирана върху хибридната изказност и взаимодействието между акустични инструменти и електронни изразни средства. Това съчетание е своеобразна тенденция в съвременната музика, производна на джаза. Мирослава Кацарова създава музикален наратив от нови и реаранжирани пиеси със специално внимание върху паузите, простора между тоновете, електронните и акустични детайли. Премиерите на Electronic Dreams:  17 април |20.00 ч. | Sofia Live Club 18 април |21.00 ч. | Bee Bop Café (Пловдив)  "Електронната музика ми предостави неочаквани свободи: различен кийборд, компютри, електронни ефекти с малки и безброй вътрешни връзки, през които звуците минават и се трансформират. Електронно генерираните звуци са сигнали за други състояния на музиката, превръщат ме в криптограф на звука с тайните, закодирани в него послания. Ясно е, че електрониката е проникнала и в най-съкровеното ни, че пикселите подло подменят дефицити от истинския ни живот, но Electronic Dreams всъщност е вдъхновена от самия човек, с автентичния му "аналогов" живот, със страховете му, със срещите му очи в очи, със самотата му, с любовта и разделите, с тъгите и с миговете на щастие, с уроците и изборите", споделя за новата си програма Мира.
Сред новия ѝ репертоар са двете авторски композиции на Мирослав Турийски по нейни текстове – "Пробуждане" и "Теменужена". Репертоарът включва изпълнения от предишни албуми на Кацарова, като "Иронично" (по неин текст и музика), "Парфюми" (по музика на Веселин Веселинов-Еко и неин текст), "Музика, мартини и дим" (Нашата Бел Епок), "Бяло в бяло" (отново по неин текст и музика на Румен Тосков-Рупето) и други. От песенната традиция на XX в. вокалистката избира песни на Бийтълс, Ленърд Коен и Луис Бонфа. Сред акцентите е пиеса на един от най-успешните и значими европейски джаз музиканти на миналия век – шведският композитор и пианист Есбьорн Свенсон.
Темите са претворени в разпознаваемата стилистика на съвместната работа между Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски. За смесването на електронно и акустично звучене ключово значение има и работата на още двама музиканти: Александър Леков (басет и бас китара) и Младен Димитров (барабани и програминг).
Визуалната среда на концертите ще бъде произведение на изкуството сама по себе си – образен разказ, вдъхновен, посветен и специално създаден за тази концертна програма. Негов автор е фотографът Павел ЧервенковElectronic Dreams се осъществява с подкрепата на Schweppes.
  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички