Haiuku Funeral преплита еротика и авангардна музика:Sofia Inferno


Haiuku Funeral преплита еротика и авангардна музика:Sofia Inferno

3714

Sofia Inferno представя явлението Haiku Funeral за първи път в България в столичния клуб Live & Loud от 21.00 ч. на 19 април.
 
Изкуството на Haiuku Funeral е определяно като синкопиран, хипнотичен, халюциногенен и еротичен ритуал, а изпълненията на живо са чудни пътешествия, където музика и магия са преплетени в съкровено преживяване.

Базиран в Марсилия, Франция, проектът е мрачно съзаклятие на американеца William Kopecky (бас, вокали) и българина Dimitar Dimitrov (електроника, кийборди, вокали). Дуото вече има пет албума най-новият от които - "Decadent Luminosity", излезе точно на Халоуийн миналата година. След възторжен прием на многобройни участия и фестивали, ще стане достояние и на българската публика.
 
На сцената двамата съзаклятници обичат да миксират магични индъстриъл семпли с неочакван акустичен инструментариум и вокали, сякаш дошли от отвъдното, като с лекота постигат неподражаема атмосфера, близка до най-големите върхове в жанра - Samael, Laibach, Ulver.

Към Haiuku Funeral се присъединява и Adonai Atrophia (IC1101 - пост-индъстриъл/дарк ембиънт проект на авангардния музикант и диджей Veluvian (Пламен Колев). AA работи с българския лейбъл Abandonment Records, издател на дебютния албум "Metahistory". Миналата година той беше преиздаден от италианския лейбъл Eighth Tower Records, благодарение на което отделни преработени части от него намериха място в компилации с други чуждестранни артисти от близки експериментални жанрове.

Досега АА има 3 албума, като към настоящия момент подготвя нов, чиито първи звуци ще сподели на концерта с Haiku Funeral.

https://veluvian.bandcamp.com/

Музикален домакин на събитието е Abigail LaFey.

Вход: 10 лева.

Sofia Inferno във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/752180801820499

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички