Среща с JØRDO, агент на Daft Punk, The Weeknd и Kendrick Lamar


Среща с JØRDO, агент на Daft Punk, The Weeknd и Kendrick Lamar

3903

Среща-разговор с българския музикант Йордан Петров (JØRDO) ще се проведе в зала 39 на Националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров" от 17.00 ч. на 20 май (понеделник).  Модератор ще бъде Иван Вълков, създател и дългогодишен промоутър на Spirit Оf Burgas, преподавател в магистърска програма "Мениджмънт на музикалните индустрии".
 JØRDO е само на 23 години, но вече има в CV-то си съвместна работа със световноизвестни артисти, сред които  Daft Punk, The Weeknd, Kendrick Lamar и много други. Достъпът е свободен за всички, желаещи да разберат от първо лице как е успял българинът да развие музикалната си кариера и да работи с артисти и изпълнители от такава висша класа.
Събитието се организира в рамките на магистърска програма "Мениджмънт на музикалните индустрии" при НМА "Проф. Панчо Владигеров".
За Йордан Петров (JØRDO):
Продуцент, electronic pop артист и основател на звукозаписната компания Electroma. Кариерата му започва през 2008 г. В началото се изявява като диджей в редица клубове. През 2010 година започва да работи с малки звукозаписни компании в България, Швеция, Холандия и Великобритания.
След три поредни отличия за най-добър диджей, в края на 2013 г.  JØRDO обявява прекратяването на своята диджейска кариера. Последната му изява зад пулта е в София през май 2014 г. В началото на същата година започва да работи с редица изпълнители от Франция, Канада и САЩ. На 25 ноември 2016 г. българинът в колаборация с френското дуо Daft Punk, канадския продуцент Doc Mckiney и Frank Dukes, застават зад продукцията на номинирания за "Грами" и седем пъти платинен албум "Starboy" на канадския изпълнител The Weeknd. На 5 май 2017 г. JØRDO издава своя дебютен албум "Electronic Love Intelligence", включващ няколко сингъла и колаборации с The Narcotic5, Kehlani, Daft Punk, The Weeknd и други. През 2017 г. държи рекорда за най-бързо разпродаден електронен албум. Успява да продаде цялата лимитирана серия винили за едва няколко часа. На 1 февруари 2018 г. заедно с Thomas Bangalter продуцира песента на The Weeknd и Kendrick Lamar "Pray For Me", която е създадена като част от саундтрака за филма на Marvel "Black Panther". На 13 април тази година колективът на Electroma, XO и TDE издават песента "Power Is Power", включенa в албума "For The Throne", част от саундтрака за сериала на HBO "Game Of Thrones". 
Освен в музикалната индустрия, Еlectroma се занимава с продукции както във филмовата, така и в рекламната индустрия. В началото на 2018 г. започва съвместно партньорство с Nu-Boyana Film Studios и Amazon. Съвместно с тях създава рекламите за редица компании като Lamborghini, Porsche, YSL, Victoria's Secret и други.
В края на 2018 г. Йордан Петров е назначен като CEO на eдна от продукциите на Amazon - DriveTribe Bulgaria. В момента JØRDO работи по шестия студиен диск на The Weeknd
Тази година се очаква вторият му албум, наречен "Almost Human", който ще включва колаборации с Daft Punk, BoysNoize, The Weeknd и други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички