Лиз Райт с концерт в Пловдив: Jazz Symphony


Лиз Райт с концерт в Пловдив: Jazz Symphony

3687

Лиз Райт, която е сред утвърдените и най-интересни гласове на съвременния джаз и госпъл, пристига в България за специален съвместен концерт с оркестъра на опера Пловдив. Първата среща на вокалистката с родна публика предстои в пловдивския античен театър от 21.00 ч. на 16 юли. Диригент на своеобразния музикален спектакъл Jazz Symphony ще бъде Константин Добройков. Събитието е част от тазгодишната програма на фестивалната платформа Opera Open.
Оpera Open е проява, отворена към различни творчески провокации с програма, разширяваща жанрово и стилистично художествените граници на оперното изкуство. 
Лиз Райт е родена в малък град в щата Джорджия. Започва да пее и свири на пиано в местната църква още като дете. Тя е силно привлечена от блуса, джаза и госпъла. Учи в престижни университети в Атланта, Ню Йорк и Ванкувър. През 2003 г. издава първия си самостоятелен албум "Salt", с който достига второ място в най-престижната американска музикална класация на списание "Билборд". Следват още четири диска, които се приемат с огромен интерес от публиката. Последната ѝ продукция – "Grаce" (2017), е считана за най-зрялата в нейната кариера до този момент.
Лиз Райт работи с някои от най-важните съвременни вокалисти като Грегъри Портър, Раул Мидон, Даян Рийвс, Анджелик Киджо и др.
Музиката ѝ, често вдъхновена от историята, носи силен политически и социален заряд.  
Проектът Opera Open на Държавната опера Пловдив е акцент в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. От лятото на 2014 г. събитието реализира мащабна програма със спектакли в Античния театър – премиерни заглавия, копродукции и мултижанрови проекти, които се провеждат с активно международно партньорство и привличат  чуждестранни и български артисти, работещи на големите европейски и световни сцени. 
Гостуването на Лиз Райт се осъществява със съдействието на Plovdiv Jazz Fest.  Билети може да закупите на касата в Държавната опера Пловдив и чрез мрежата на Еventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички