Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Хедлайнърите на фестивала A to JazZ 2019


Хедлайнърите на фестивала A to JazZ 2019

4228

Изключителна селекция от най-младите световни и български артисти очаква над 25 000 почитатели на музиката на широките зелени поляни на столичния Южен парк 2 на 5, 6 и 7 юли.  Хедлайнърите на деветото поредно издание на A to JazZ са новаторите Джейкъб Колиър, Крисчън Скот  Атунде Аджуа и Ghost-Note. Фестивалът тази година е посветен на младото поколение в музиката, новото звучене и авангардните смесици от стилове.
Една от абсолютните сензации на световната сцена е първата специална изненада, с която A to JazZ ще зарадва вярната си публика. Номинираният за "Грами" виртуозен тромпетист, композитор и продуцент Крисчън Скот Атунде Аджуа, определян като абсолютен феномен в съвременната музика, ще демонстрира умението си да преминава границите на музикалните форми и културните традиции със своя изключителен и неподражаем творчески подход. Едва 36-годишният музикант от емблематичния Ню Орлийнс умело руши звуковите и социални норми в най-новия си албум "Ancestral Recall", който ще представи специално пред българската публика.
Феноменалният Джейкъб Колиър (на снимката) е другата млада звезда от небосклона, която ще слушаме на A to JazZ 2019. Певецът, мултиинструменталист и продуцент е само на 24 години, но е определян като абсолютен вундеркинд. След като се превърна в тотална интернет сензация със серия от свои музикални видеа, той грабна вниманието и покровителството на самия Куинси Джоунс. С албума "In My Room" (2016 г.) Джейкъб печели две награди "Грами", както и отличие на британското Jazz FM, а сред звездите, с които работи, се нареждат Хърби Хенкок и Ханс Цимер. Българската публика ще има уникалната възможност да чуе и види на живо Джейкъб за първи път с неговия новосформиран квартет, с който ще представи новия си албум "Djesse". Концертът е част от световното турне на музиканта.
Истинска звукова експлозия очаква и феновете на фънка с третия хедлайнър на фестивала – формацията Ghost-Note. Зад набиращата светлинна скорост банда стоят музиканти от съставите на Snarky Puppy, Принс, Снуп Дог, Ерика Баду, Маркъс Милър, Кендрик Ламар, Toto и др. Групата готви буреносно музикално пътуване в духа на Джеймс Браун или Sly & The Family Stone. Начело на Ghost-Note са известните перкусионисти Робърт "Спът" Сийрайт и Нейт Уърт. Те обещават да завладеят сцената с дивата си и богата продукция с привкус на афробийт, хип-хоп, психеделия и дори световен фолклор.
Още редица брилянтни музиканти ще бъдат представени в програмата на фестивала. На сцената ще се качи селектираният от Glastonbury квартет Ritmos Negros (Перу, Испания, България), уникалният джаз проект на Теодосий Спасов VЯRA, съвременен джаз с фолклорни елементи и електронен звук от българо-холандското Бодуров трио, както и Koka Mass Jazz. Вълнуващо преживяване ще бъде и акцента върху най-новите джаз албуми. Басистът Димитър Карамфилов ще представи дебюта си "Екология", изключителната Прея ще се изяви с дългоочаквания си първи авторски албум, а българо-френският квартет Mey feat. JCat ще изпълни песни от проекта Love & Receive.
Организаторите на A to JazZ са приготвили още много вдъхновяващи нови активности, традиционните джем сешъни, детска образователна програма, пъстър арт базар, страхотни коктейли и невероятни емоции, които очакват всички почитатели на музиката в летните вечери в Южен парк 2. "A to Jazz премина през най-важния си период. Сега предстоят най-трудните, най-емоционалните, най-силните години на фестивала.  Девет години ние реализираме мечтите си, представяйки имена от световната джаз сцена. Истинско богатство както за хардкор почитателите, така и за всичките 25 хиляди души, които очакваме. Следващите девет ми се иска да ни стигнат за това да превърнем целия град във фестивален и да звучи джаз на живо отвсякъде. И поне още 25 000 души пубика от целия свят", казва Петър Димитров, фестивален директор на A to Jazz.
Входът e свободен. Както винаги, A to JazZ Festival се провежда с изключителната подкрепа на фондация "Америка за България", Столична община и Министерството на културата.
Още - във Фейсбук, Инстаграм, както и на сайта www.atojazz.bg.  Офицалните хаштагове са #atojazz, #atojazzfestival и #atojazz2019.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички