Българският певец-емигрант Жан Мар с премиера в София


Българският певец-емигрант Жан Мар с премиера в София

4110

Най-популярният български изпълнител в ШвейцарияЖан Маринов, с артистичен псевдоним Жан Мар, избра София за премиера на новия си, четвърти самостоятелен сингъл.
Парчето "One More Time" ще бъде представено заедно с видеоклипа към него в Sofia Live Club на 5 юни. Входът е свободен, а началото е в 20.30 часа. Песента е музикален и лиричен хибрид на Уайтснейк и Уили Нелсън и вече се радва на огромен интерес в Цюрих и Базел.
Преди 4 години Жан Мар, който от години живее и твори в Швейцария, се прочу с песента си "Спомени" по стихове на Петя Дубарова ("Недосегната"). С талантливата поетеса, напуснала твърде рано този свят, го свързва къщата – днес музей, в Бургас, построена преди години за неговия дядо – първият ѝ собственик. Жан се познава със сестрата на ПетяЕлица, а за песента по стиха на Дубарова казва, че тя "сама го е избрала". Миналата година Жан направи музикалния си дебют у нас с "Love Is". В Швейцария сингълът вече втора година продължава да се върти по местните радиостанции, което прави Мар най-популярният български изпълнител в страната.
Екипът, с който Жан Мар създава най-новия си сингъл – "One More Time", който публиката ще чуе за първи път на 5 юни, е впечатляващ: на барабаните е Теодор Янков, работил със Силвия Кацарова и група Те; на пиано и орган – Иван Христов (изпълнителен музикален продуцент на "Х фактор" (3,4,5), "Като две капки вода" (2,3,4,5,6,7), група Сафо), бас – Ивайло Звездомиров (Графа, ФСБ, Те), китари – Бисер Иванов (Лили Иванова, Веселин Маринов), бекинг вокали: Станислава Христова. Текстът и музиката са авторски на Жан Мар, а аранжиментът е дело на Теодор Янков, Иван Христов и Ивайло Звездомиров.
На премиерата в Sofia Live Club феновете ще видят ексклузивно и видеоклипа на песента, а премиерата ѝ в YouTube ще бъде в 22.00 часа на 5 юни. Режисьор на видеото е Атанас Христосков. Водещ и DJ-съпорт на събитието е Васко Громков (DJ VaGro).
Жан Маринов е роден в София на 17 юни 1974 година. Започва да свири на китара и пее на 11 години. От 1989-1991 участва в хора на софийската Английска гимназия заедно с Атанас Русков (екс-Бейби Фейс Клан, Les Animaux Sauvages). До 1992 се изявява в няколко оригинални рок и блус групи. През 1992 година заминава в САЩ. Участва в кавър и оригинални рок групи в Ню Джърси и Ню Йорк 1992-2002 година. През 2010 година се завръща в София и подновява работа по запис на български поп-рок песни в екип с Теодор Янков и Атанас Копчев
След 2011 година Жан се мести в Швейцария и подновява музикалните си занимания. В паралел с любовта си към музиката той работи интензивно върху много аутсорсинг проекти, с които цели да привлече чуждестранни инвестиции в България. Линк към събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/385218312205517/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички