В хеви и пауър метъл бутика на Крис Бей


В хеви и пауър метъл бутика на Крис Бей

3094

Предстои същинско бутиково събитие за почитателите на класическия хеви и пауър метъл. Както MySound.bg вече оповести, Крис Бей (Chris Bay) – основател, вокалист и китарист на Freedom Call, ще изнесе специален акустичен концерт за българските си почитатели в столичния клуб "Три уши" от 21.00 ч. на 8 юни, събота.  Вратите на клуба ще бъдат отворени в 20.00 ч., известиха организаторите на лайфа ICreative Events. Концертът ще бъде единствен по рода си в региона и билетитеса бъдат лимитирани до 100 броя, цената им е 25 лв. Пропуските са в продажба, могат да бъдат закупени ексклузивно в системата на ETickets Mall.
Бей основава Freedom Call преди 20 години. Групата има девет албума. Freedom Call са гостували в България само веднъж - през 2010 година. През 2018 г. Бей издаде първия си солов диск "Chasing The Sun", в който събра част от творчеството си и песни, останали извън проектите на Freedom Call.
Добре известен факт е, че основателят и фронтмен на пауър метъл групата работи съвместно с редица известни музиканти: в голяма част от случаите вдъхновението му излиза извън стилистичния и тематичен обхват на формацията.  Както Крис Бей сам казва: "Винаги пиша песни и работя върху идеи в студиото. Ето защо през годините събрах много песни, които от една страна не отговарят на стила на Freedom Call, нo от друга страна са прекалено добри, за да събират прах в моя архив". Решението на този "проблем" се появява 23 февруари 2018 година, когато на музикалния пазар се появи "Chasing The Sun" от компанията Steamhammer /SPV. И, въпреки че песните от албума са създадени за доста дълъг период от време, Крис Бей записва целия материал в собственото си студио през пролетта на 2017 година.
Малко след това Крис решава да представи своето "отроче" на живо. Така се ражда идеята за тези концерти, част от които ще стане и София.
Видео на "Silent Cry" на Крис Бей и Соня Хьорлинг - тук. Видео "Union Оf Тhe Strong" на Freedom Call - тук.
Събитието във Фейсбук - тук.   
Интервю с Крис Бей - на следния адрес  

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички