Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Tattoo Fest Sofia 2019 с як саундтрак в Музея на татуировките


Tattoo Fest Sofia 2019 с як саундтрак в Музея на татуировките

3705

14-тото издание на маниашкия Tattoo Fest Sofia ще събере на едно място татуисти и сродни субкултури в столичната зала "Универсиада" от 11.00 ч. до 20.00 ч. на 15 и 16 юни. Почитателите на бодиарт изкуството ще имат шанса да се срещнат на живо с български и чужди студиа и техните произведения, стилове и техники, както и да се насладят на чудесна музикална програма. Тя ще бъде изпълнена с разнообразие от стилове. Илиян Ружин от "Фалшименто" е подготвил сет с рокабили, инди и поп в първия ден. Щафетата поема Джулиета Интергалактика с диско, итало и ню уейв сет. Феновете на трап, рап, рапкор и хардкора ще се изкефят на изпълнението на Sava & Marton. Първият фестивален ден ще завърши с Rawland, който ще представи качествена селекция, безкомпромисни сетове и иновативност зад пулта. Неделята ще продължи с Ilko и хип-хоп, олдскуул  и алтърнатив сет. След него връхлитат електро и инди поп с Мартин. Финалът е ню уейв и готик звучене от Gothprince.

На фестивала ще бъде изграден и първият в България Музей на татуировките, който ще разкаже на всички посетители тяхното значение за древните култури и еволюцията на бодиарта до днес. Специален гост на събитието ще е световноизвестният македонски татуист Горан Мичич, който ще проведе специализиран мастър клас за различните техники и стилове на татуирането.
И както традицията на Sofia Tattoo Fest повелява, измежду работата на неуморимите машинки на тату артистите, фестът ще предложи разнообразна програма и през двата дни. Посетителите ще имат възможност да видят уникалното изпълнение на Evolution Dance Studio от Москва, които са подготвили зрелищни въздушни и вертикални акробатични изпълнения. Феновете на танцовото изкуство ще видят и специално изпълнение на брейк танцьорите от Breaking School BlackStorm.
Бодиартът не е само мастило под кожата и това ще покаже Mаноела Игнатова от Henna Nomad. Тя е хена артист от Пловдив, който черпи вдъхновение от различните култури и създава свой собствен стил Мехенди. Освен нея ще се изяви и художникът Калин Попов, който ще рисува по тялото с аерограф. 
Две мегаяки художествени колаборации предстоят между именития татуист Емил Сапаревски и художникът Събин Бойкинов. Te ще вземат участие в ат-фюжън сесия, в която всеки от двамата ще рисува два противоположни края стена, докато не се срещнат в средата. Към това предизвикателство се присъединява и дигиталният художник Мирослав Петров, който заедно със Събин ще импровизират върху таблети. Присъстващите ще могат да наблюдават този процес на специално изградени големи екрани.
И това не е всичко на Tattoo Fest Sofia 2019. Посетителите ще могат да открият много тату консумативи, медицинска козметика за грижа за кожата по време и след завършване на татуировката. Щандове с дизайнерски бижута и дрехи. Барбър кът, където господата да получат професионално оформяне на прическата или брадата. Специално изграден фотокът, където желаещите могат да направят професионална сесия на татуировките си. Фестивалът е отворен и за най-малките, за тях е предвиден детски кът, в който да развихрят въображението си с мастило в ръка.
Не бива да бъде пропускана и кулинарната част. Гуруто на японската кухня и суши шеф Петър Михалчев -   жури в телевизионното предаване "Мастършеф", също се включва във фестивала като един от  най-татуираните шеф-готвачи в България. Той ще представи уникално кулинарно шоу и ще посвети в техниките на японската кухня. Със сигурност посетителите няма да останат гладни, за целта има предвиден фууд корнър и бар с коктейли и напитки, специално като за събитието. Негов водещ отново ще е Станислав Яневски, българският актьор, когото цял свят познава като Виктор Крум от  хитовата поредица "Хари Потър". Стан е посветен отдавна на бодиарта, заклет фен на татуировките - не спира да запълва своето тяло с мастило. Всички студиа и артисти, които имат желание да се включат, могат да го направят като изпратят своето запитване на е-mail inkydragon@tatau.org или на телефон: 0886 86 99 54 до 13 юни. Билети - онлайн тук на цена от 8 лева за еднодневен и 12 лева за двудневен. Tattoo Fest Sofia 2019 във Фейсбук и Инстаграм с пълната програма на фестивала и информация кои студия ще се присъединят към него. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички