Tattoo Fest Sofia 2019 с як саундтрак в Музея на татуировките


Tattoo Fest Sofia 2019 с як саундтрак в Музея на татуировките

3675

14-тото издание на маниашкия Tattoo Fest Sofia ще събере на едно място татуисти и сродни субкултури в столичната зала "Универсиада" от 11.00 ч. до 20.00 ч. на 15 и 16 юни. Почитателите на бодиарт изкуството ще имат шанса да се срещнат на живо с български и чужди студиа и техните произведения, стилове и техники, както и да се насладят на чудесна музикална програма. Тя ще бъде изпълнена с разнообразие от стилове. Илиян Ружин от "Фалшименто" е подготвил сет с рокабили, инди и поп в първия ден. Щафетата поема Джулиета Интергалактика с диско, итало и ню уейв сет. Феновете на трап, рап, рапкор и хардкора ще се изкефят на изпълнението на Sava & Marton. Първият фестивален ден ще завърши с Rawland, който ще представи качествена селекция, безкомпромисни сетове и иновативност зад пулта. Неделята ще продължи с Ilko и хип-хоп, олдскуул  и алтърнатив сет. След него връхлитат електро и инди поп с Мартин. Финалът е ню уейв и готик звучене от Gothprince.

На фестивала ще бъде изграден и първият в България Музей на татуировките, който ще разкаже на всички посетители тяхното значение за древните култури и еволюцията на бодиарта до днес. Специален гост на събитието ще е световноизвестният македонски татуист Горан Мичич, който ще проведе специализиран мастър клас за различните техники и стилове на татуирането.
И както традицията на Sofia Tattoo Fest повелява, измежду работата на неуморимите машинки на тату артистите, фестът ще предложи разнообразна програма и през двата дни. Посетителите ще имат възможност да видят уникалното изпълнение на Evolution Dance Studio от Москва, които са подготвили зрелищни въздушни и вертикални акробатични изпълнения. Феновете на танцовото изкуство ще видят и специално изпълнение на брейк танцьорите от Breaking School BlackStorm.
Бодиартът не е само мастило под кожата и това ще покаже Mаноела Игнатова от Henna Nomad. Тя е хена артист от Пловдив, който черпи вдъхновение от различните култури и създава свой собствен стил Мехенди. Освен нея ще се изяви и художникът Калин Попов, който ще рисува по тялото с аерограф. 
Две мегаяки художествени колаборации предстоят между именития татуист Емил Сапаревски и художникът Събин Бойкинов. Te ще вземат участие в ат-фюжън сесия, в която всеки от двамата ще рисува два противоположни края стена, докато не се срещнат в средата. Към това предизвикателство се присъединява и дигиталният художник Мирослав Петров, който заедно със Събин ще импровизират върху таблети. Присъстващите ще могат да наблюдават този процес на специално изградени големи екрани.
И това не е всичко на Tattoo Fest Sofia 2019. Посетителите ще могат да открият много тату консумативи, медицинска козметика за грижа за кожата по време и след завършване на татуировката. Щандове с дизайнерски бижута и дрехи. Барбър кът, където господата да получат професионално оформяне на прическата или брадата. Специално изграден фотокът, където желаещите могат да направят професионална сесия на татуировките си. Фестивалът е отворен и за най-малките, за тях е предвиден детски кът, в който да развихрят въображението си с мастило в ръка.
Не бива да бъде пропускана и кулинарната част. Гуруто на японската кухня и суши шеф Петър Михалчев -   жури в телевизионното предаване "Мастършеф", също се включва във фестивала като един от  най-татуираните шеф-готвачи в България. Той ще представи уникално кулинарно шоу и ще посвети в техниките на японската кухня. Със сигурност посетителите няма да останат гладни, за целта има предвиден фууд корнър и бар с коктейли и напитки, специално като за събитието. Негов водещ отново ще е Станислав Яневски, българският актьор, когото цял свят познава като Виктор Крум от  хитовата поредица "Хари Потър". Стан е посветен отдавна на бодиарта, заклет фен на татуировките - не спира да запълва своето тяло с мастило. Всички студиа и артисти, които имат желание да се включат, могат да го направят като изпратят своето запитване на е-mail inkydragon@tatau.org или на телефон: 0886 86 99 54 до 13 юни. Билети - онлайн тук на цена от 8 лева за еднодневен и 12 лева за двудневен. Tattoo Fest Sofia 2019 във Фейсбук и Инстаграм с пълната програма на фестивала и информация кои студия ще се присъединят към него. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички