Автобиографията на Ангел Заберски-баща


Автобиографията на Ангел Заберски-баща

4083

В последния концерт за сезона на Биг бенда на БНР, наречен "Автобиография", Ангел Заберски – младши ще застане на диригентския пулт да представи едни от най-обичаните песни на своя баща - професор Ангел Заберски.  Събитието е в Първо студио на Българското национално радио от 19.30 ч. на 13 юни (четвъртък).
Проф. Ангел Заберски (1931 – 2011) e известен български композитор, аранжьор и преподавател. Увлечен по музиката на биг бенда, той цял живот работи върху партитурите на големите имена в нея като Дюк Елингтън и Каунт Бейзи. Един от основателите на Школата за естрадни певци при Българското национално радио, Заберски дълги години преподава в нея, а до 1974 г. работи и като музикален редактор в редакция "Забавна музика" в националното радио. Композира песни за Лили Иванова, Бисер Киров, Орлин Горанов, Панайот Панайотов, Мими Николова, Ирина Чмихова, Маргарита Радинска и други звезди на българската естрада. Негови песни печелят награди на фестивала "Златният Орфей" в продължение на двайсет години.
Солисти в концерта "Автобиография" ще бъдат Велека Цанкова, Паолина Малешкова, Славина Калканджиева, Мартин Ташев и трио Тринити. Биг бендът на Българско национално радио ще представи и инструментални пиеси на Ангел Заберски – син, един от най–талантливите и успешни автори и изпълнители в съвременната българска музика за джаз формации и класически състави.
Билети - в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежите на Eventim.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички