Програма за юбилейното издание на Франкофоли 2019


Програма за юбилейното издание на Франкофоли 2019

3640

Както е известно, петото поредно издание на фестивала "Франкофолѝ" в Благоевград ще се състои на 21 и 22 юни, но за първи път организаторите предоставят на присъстващите зона за палатки, а събитието ще сe проведе на толкова мащабна сцена. Юбилеят на проявата бе обявен в градския парк "Македония". Входът за всички жители и гости на града е  свободен. Музикалната програма е изключително силна, като  в нея се открояват добре познати звезди от световната сцена. Американската изпълнителка LP с италиански корени ще бъде хедлайнър на 21 юни, в първия ден. Преди нея излиза хитовият молдовски изпълнител Dan Balan, както и френската електро-суинг банда Caravan Palace. На следващия ден на сцената на "Франкофолѝ" за първи ще излезе Никола ГруевKottarashky и неговата група. По-късно той ще отстъпи място на едни от най-известните румънски артисти Morandi, чиито хитове са познати в целия свят. Акцент на втората вечер, 22 юни, е френският поп изпълнител Kendji Girac (на снимката), който доби световна популярност с хита си "Andalouse".
Сцената, на която ще се изявят всички музиканти, е с площ 300 кв. м. На и около сцената ще бъдат поставени около 300 ефектни осветителни тела, ще има и над 250 кв.м. LED стени, на които ще се излъчват сетовете в реално време. Със своята мощ, качеството на озвучаването попада в Топ 3 на системите от световно ниво, а всеки от участниците пристига с най-актуалните си декори, което гарантира допълнителен ефект. Обособеното за туристически палатки място се намира над езерото в парк "Бачиново". То ще е разположено на площ около 2 дка. и ще бъде напълно безплатно за хората, избрали този начин да съпреживеят фестивала. Помислено е и за сигурността им, тъй като в самия парк охраната е денонощна, поясни г-жа Христина Шопова – заместник-кмет на община Благоевград
 Площта на парк "Македония" е 62 дка. Това позволява да се съберат десетки хиляди хора, като на място е осигурен достъп за хора в неравностойно положение.  Мерките за сигурност в парка са изключително сериозни, няма да се допускат бутилки, твърди и остри предмети, а лицата под 18 години ще влизат след попълнена декларация от техните родители/настойници.  За фестивалното настроение ще  допринесат и шатрите, на които ще се предлагат храни и напитки.

Програма:
21 юни, петък 20.30 ч. - 22.00 ч. - Caravan Palace22.30 ч. - 00.00 ч. - LP00.00 ч. -01.30 ч. - Dan Balan
22 юни, събота 20.00 ч. - 21.30 ч. - Kottarashky22.00 ч. - 23.00 ч. - Morandi 23.30 ч. - 00.30 ч. - Kendji Лицензиран организатор и продуцент на фестивала Francofolies е община Благоевград, която притежава всички права за провеждането му на територията на България и балканския регион.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички