Темперамент и стил, Бетовен и Банишора форевър


Темперамент и стил, Бетовен и Банишора форевър

3595

Доказаният темперамент на една от най-популярните личности в българския шоубизнес - Цветан Недялков, и харизмата на  солистите Красимира Султанова (цигулка) и Петър Койчев (китара) ще представят заедно с камерния оркестър Дианополис (Ямбол) под палката на маестро Константин Илиевски стилен концерт в столичния "Сити Марк" арт център от 19.00 ч. на 28 юни, петък.  

Организаторите обещават наистина незабравимо преживяване, изпълнено с емоции, и музикално пътешествие от шедьоври на класическата музика до авторски пиеси на Цветан Недялков. Една вечер на темперамент и стил, концерт, в който има по нещо за всеки любител на музиката.

Програма:

Оторино Респиги - "Антични арии и танци", сюита III

Георги Златев-Черкин - "Севдана"
солист: Красимира Султанова

Хоакин Родриго - "Фантазия за един благородник"
солист: Цветан Недялков

Чик Къриа - "Испания"
солисти: Петър Койчев и Цветан Недялков

Цветан Недялков - "Бетовен и Банишора форевър"

Цветан Недялков (на снимката) е роден през 1969 година в София. Завършва НМУ "Л. Пипков", НМА "Проф. П. Владигеров" - катедра "Поп и джаз изкуство", където в момента е професор по китара. Трикратен носител на първа награда на конкурса "Млад музикант" в гр. Чирпан – през 1983, 1985 и 1987 година, и втора награда на конкурса за класическа китара в Гоце Делчев през 1991 година. Концертира активно като класически китарист - бил е солист на Софийската филхармония, както и на симфоничните оркестри в Пловдив, Варна, Стара Загора, Бургас, Видин, Враца, Ямбол и др. Участвал е в много международни фестивали у нас като "Златният Орфей", "Варненско лято", "Аполония", "Фестивал на камерната музика" в Пловдив, Spirit Оf Burgas, "Златният Арлекин" в Плевен, "Златната Диана" и други.

Популярен е и от телевизионния екран – като част от бенда на предаванията "Ку-ку", "Каналето", "Хит минус едно" и "Шоуто на Слави" и телевизионни формати като "Мюзик айдъл", "Пей с мен" и "Гласът на България". Работи и записва с голяма част от българските поп, рок и джаз музиканти. Той е част от състава на китарното Акустично трио 3000 и един от композиторите на музиката  в албума "Йо-хо". Както MySound.bg писа, през 2012 г. Акустично трио 3000 печели международната награда на независимия американски лейбъл Indiacoustic за най-добър инструментален албум на годината. Ръководител е на множество майсторски класове по китара. Канен е като член на жури и гост на международни музикални фестивали у нас.

Камерният ансамбъл Дианополис е създаден през 1968 г. като професионална формация към читалище "Съгласие". Под диригентството на своя основател Николай Султанов през годините съставът представя музика от различни стилове и епохи. Репертоарът на оркестъра включва творби от Хендел, Бах, Корели, Хайдн, Моцарт, Росини, Бетовен, Шуберт, Лист, Григ, Сибелиус, Чайковски, дори и рядко изпълнявани опуси за камерен оркестър на Верди, Пучини, Бизе, Масне. От бароковата традиция към камерно-оркестровата традиция на класиката, на Романтизма, на музиката на ХХ век. Афинитетът към класиката на ХХ в. (Хиндемит, Шостакович, Бритън, Хачатурян) дава завършен облик на КА Дианополис.

Сериозно е присъствието в репертоара на оркестъра и на музиката от български композитори - Г. Златев-Черкин, Марин Големинов, Петко Стайнов, Иван Спасов, Красимир Кюркчийски, а наскоро и от Митко Щерев. В половинвековната история на ямболския камерен ансамбъл присъстват имената на някои от най-изтъкнатите български инструменталисти: Боян Лечев, Георги Бадев, Минчо Минчев, Жени Захариева, Николай Евров, Ангел Станков, Йосиф Радионов, Венцеслав Николов и други, а също и на диригентите Емил Чакъров, Лео Кремер, Волфрам Фюрл, Фулвио Турисини, Илия Темков и други. Дианополис е домакин на ежегодните музикални празници "Златната Диана" - утвърден форум, на който гостуват наши и световноизвестни инструменталисти, певци, диригенти, оперни, камерни и джаз формации. Ямболският оркестър е носител на наградата "Кристална лира 2004" на Съюза на българските музикални и танцови дейци, а в момента негов ръководител е диригентът Константин Илиевски, който има международна кариера.

Музикантите получиха ново признание - голямата награда на Ямбол за приноса им в културния живот на града и по повод 50-ия творчески сезон на ансамбъла, на 28 май 2019 година.

Билетна каса
Тел.: 02/ 955 74 78 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички