Извънреден лайв на Сибусиле Каба в Синтезисツ


Извънреден лайв на Сибусиле Каба в Синтезисツ

3505

Минути след концерта си в Гьоте-Институт, африканският джаз шаман Сибусиле К‘аба (Sibusile Xaba) пожела в личен разговор да завърши своя The Bulgarian Sunrise Tour там, където то започна в петък вечер - в София.

След светкавични телефонни разговори, организаторите на концерта Alarma Punk Jazz и Stretch обявиха: Изпращаме Сибусиле със специална вечер в столичния бар "Синтезисツ" на булевард "Васил Левски" 57. Заповядайте във вторник, 2 юли, от 20.00 ч. на едно от най-джазовите места в центъра на София, приканиха от екипа на "Аларма".

Междувременно турнето вече е в ход с пълна сила: днес (29 юни, събота) южноафриканското дуо Сибусиле К‘аба (вокали, китара) и Нафтали Of The Royal Family (вокали, перкусии, хармоника) свирят в "Петното на Роршах" в Пловдив, утре (30 юни, неделя) посрещат Джулая в Barbossa в Бургас и на 1 юли, понеделник, вече са във Варна – в "Студио 21" (в партньорство с младежката фондация "Аморфа"). И после отново в София - във "Фотосинтезис" на 2 юли, преди да отлетят – като специален подарък от тяхна страна и специално изпращане от страна на публката.

Сибусиле К‘аба е сред водещите имена на новата южноафриканска джаз сцена, наред с The Ancestors, Туми Мугороси, Табан Табане и The Brother Moves On. Сред най-големите му почитатели са Шабака Хътчингс - благодарение на когото и знаем за Сибусиле тук, и Джайлс Питърсън.

Ако сте пропуснали невероятния (и напълно разпродаден) концерт в Гьоте-Институт, който приключи преди по-малко от два часа, заповядайте на някоя от останалите 4 дати – в Пловдив, Бургас, Варна… и отново София за финал.

Билети за концерта в "Синтезисツ" на 2 юли има онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay.

Местата са само 50.

Събитието във Фейсбук.

Снимка: София Хусейн

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички