Храмът на аудио-визуалната Фрактура става на 21


Храмът на аудио-визуалната Фрактура става на 21

3645

На 7 юли най-старото тв предаване за рок музика в България - "Фрактура", ще отбележи своята 21 годишнина.

Неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отпразнува повода с едно специално фестивално издание на шоуто. Точно в полунощ на 7 срещу 8 юли (неделя), в ефира на телевизия Diemа ще стартира празничното издание "21 години Фрактура". В продължение на два часа зрителите ще видят кратки филми от най-знаковите световни фестивали. От бутиковите събития за ценители до огромните сцени със стотици хиляди публика. Зрителите ще се потопят в неповторимата атмосфера на Wacken Open Air, Hellfest, Brutal Assault, Download, Masters Оf Rock, Graspop Metal Meeting, Nova Rock, Copenhell, Rock Am Ring, Summer Breeze, Tuska Open Air, Barcelona Rock Fest, Sweden Rock, With Full Force и много други фестивали.

"Времето лети неусетно, когато се занимаваш с нещата, които обичаш истински. Без никога да съм го целял, но с годините "Фрактура" се превърна в Храмът на рок и метъл музиката в родния тв ефир. Специално място, където всеки е добре дошъл, стига да има отворено съзнание, което да му позволи да усети онази специфична енергия и емоция, която носи рок музиката. Тя е нещо, което няма нужда да бъде обяснявано и разбирано, или я чувстваш или не. Благодарен съм на всеки един, който продължава да гласува доверие на мен и "Фрактура". С моя екип ще продължим даотстояваме и да работим все така упорито за рок каузата, в която искрено вярваме", коментира повода Васко Катинчаров.

"Фрактура" винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости от музикалния бизнес, разнообразни рубрики, новини, концертни репортажи и интервютас известни музиканти. Всичко свързано със световната и българската рок сцена е в ефира на телевизия Diemа, всяка неделя и с пълно повторение в петък.

Началото на предаването "Фрактура" е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 година. 12 години то се излъчва в специализирания музикален канал ММ, но след като той е закрит през май 2010 се мести в телевизия Diemа. Това е и най-старото тематично тв рок предаване в ефира. За целия този период от 1092 издания, зрителите са гледали специални интервюта с близо 600 световни рок имена, както и репортажи от всички най-значими рок и метъл събития в страната и чужбина.

"Фрактура" се излъчва по телевизия Diemа в неделя от 24.00 ч. и с повторение в петък от 00.30 ч.

Промо видео на "21 години Фрактура" може да видите тук: https://youtu.be/V80xK-GNURY

Снимка: Петър Димов и Никола Копаров

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички