Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Летните концерти на джаз певицата Мирослава Кацарова продължават


Летните концерти на джаз певицата Мирослава Кацарова продължават

3919

След премиерата през април на Electronic Dreams – най-новата концертна програма на Мирослава Кацарова, започна и лятната поредица концерти, които този път носят заглавието Electronic Summer.  Както MySound.bg вече оповести, те започнаха във Варна и Созопол през юли, а през следващите два месеца ще продължат в София, Пловдив, Казанлък и Благоевград. Това е седмата тематична концертна програма на Мирослава Кацарова, след Singin’n’Swingin’, Cinema, Blue Moon: Songs Of Billie Holiday, Desafinado LIVE, The New Standards и April In Paris.
Тя и триото на Мирослав Турийски се спират на програма, фокусирана върху хибридната изказност и взаимодействието между акустични инструменти и електронни изразни средства. Това съчетание е своеобразна тенденция в съвременната музика, производна на джаза. Мирослава Кацарова създава музикален наратив от нови и реаранжирани пиеси със специално внимание върху паузите, простора между тоновете, електронните и акустични детайли.
Сред новия ѝ репертоар са двете авторски композиции на Мирослав Турийски по нейни текстове"Пробуждане" и "Теменужена". Програмата на концертите включва изпълнения от предишни албуми на Мирослава Кацарова като "Иронично" (по неин текст и музика), "Парфюми" (по музика на Веселин Веселинов-Еко и неин текст), "Музика, мартини и дим" (Нашата Бел Епок), "Бяло в бяло"  (отново по неин текст и музика на Румен Тосков-Рупето) и други.  От песенната традиция на XX в. Мира Кацарова избира песни на Бийтълс, Ленърд Коен и Луис Бонфа. Сред акцентите е пиеса на един от най-успешните и значими европейски джаз музиканти на миналия век – шведският композитор и пианист Есбьорн Свенсон.
Темите са претворени в разпознаваемата стилистика на съвместната работа между Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски. За смесването на електронно и акустично звучене ключово значение има и работата на още двама музиканти: Александър Леков (басет и бас китара) и Младен Димитров (барабани и програминг). Визуалната среда на концертите ще бъде произведение на изкуството сама по себе си – образен разказ, вдъхновен, посветен и специално създаден за тази концертна програма. Негов автор е фотографът Павел Червенков.
С три дати през август продължава програмата на летните концерти. В края на месеца Electronic Summer ще бъде част от програмата на SOHO, София от 21.00 ч. на 23 август, на бар "Конюшните", Пловдив (24 август) и на Джаз фестивала в Казанлък (29 август).  Последните два гига ще бъдат следващия месец в "Безистенъ" в Пловдив (20 септември) и Stage Bar в Благоевград (27 септември).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички