Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Дълги джаз вечери на фестивала за късометражно кино във Варна


Дълги джаз вечери на фестивала за късометражно кино във Варна

3888

Пет музикални състава се качват на сцената на 16-ото издание на In The Palace International Short Film Festival в рамките на съпровождащото музикално събитие Music Palace Fest 2019.

Програмата тази година включва едни от най-изявените български джаз музиканти, като много от тях имат и пряка творческа връзка с късометражното кино в ролята си на продуценти и актьори. Ето кои са артистите, които варненската публика ще може да чуе в рамките на музикалния форум в зала 1 на Фестивалния и конгресен център - Варна между 19 и 26 септември.

19 септември - Jazz Boudoir

Вера Шандел и Ангел Заберски
"Джаз Будоар" ни пренася в света на френския шансон чрез ръцете на един от най-добрите български джаз пианисти и един от гласовете на известното трио Sentimental Swingers. С помощта на изключителните Стоян Янкулов и Борис Таслев, In The Palace ще бъде открит тържествено по най-подобаващия за повода начин поради силната връзка на състава с киното, в лицето на Вера Шандел, която освен музикант, е и продуцент, и Ангел Заберски, който е и автор на филмова музика.

20 септември - NikoBo

Нейко Бодуров
Дебютният албум на варненския тромпетист ще прозвучи за първи път на сцена през втората фестивална вечерна. дискът бе издаден тази година за холандския лейбъл Optomusic. Джаз и електроника в стил ню джаз се вплитат в оригиналните композиции, експресивни импровизации и ритъм, за които допринасят изключителните музиканти, взели участие в проекта. На сцената, освен пронизващият тромпет на Нейко, ще звучат алт саксофонът и кларинетът на известния Стоян Роянов- Яя, клавишите на световноизявения пианист и композитор Димитър Бодуров, басът на Михаил Иванов и ударните на Димитър Семов.

21 септември - Орлин Павлов и Живко Петров трио

Известният актьор Орлин Павлов ще се качи на сцената в третата фестивална вечер, но в ролята си на певец в компанията на трима уникални професионалисти, които стоят в основата на голяма част от висшата лига в българската поп и джаз музика. Триото има зад гърба си вече няколко албума и е сред най-разпознаваемите джаз формации у нас. А връзката на Орлин с късометражното кино, където се изявява като актьор, прави този концерт още по-точен за сцената на 16-тия In The Palace.


22 септември - LaMigra

Колоритният варненски състав ще представи неизпълнявaния след премиерата си през 2015г. албум "Seven Sacred Spaces" в разширен състав и с нови джаз аранжименти - с участието на Нейко Бодуров (тромпет) и Венцеслав Марков (бас). Един мултисензорен спектакъл, който ще потопи преживяващите го в мистичния свят на принципа на числото седем. Програмата включва и утвърдени парчета от репертоара на LaMigra, които публиката разпознава и обича.

26 септември - BG Vintage

BG Vintage е съвременното и елегантно лице на българската музика, здраво стъпило на най-добрите музикални примери от миналото. В основата на формацията е възраждането на красивата градска и популярна българска музика - от 20-те години на 20 век до днес. Проектът е естествената последваща творческа и професионална стъпка за екипа, съставен от Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева и подобаващо ще спомогне за официалното закриване на 16-тия In The Palace, оставяйки приятен спомен от отминаващото лято.

Билети за концертите - от касата на ФКЦ Варна и в мрежата на Eventim.

Международният фестивал за късометражно кино In The Palace e посветен на продуктите на късометражното кино, новите медии и дигиталните изкуства и е сред трите най-стари по рода си филмови форуми на Балканите. Първоначално стартира като международен състезателен форум за студентски филми, но веднага прераства в професионален фестивал и успява да се утвърдикато най-голямото и престижно събитие за професионално късометражно кино в региона. Той е единствен в България и се е превърнал в обслужваща структура на този сектор на съвременната култура. In The Palace е отличен с европейския лейбъл за качество "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа" от Европейската фестивална асоциация, член е на Nisi Masa - European Network Оf Young Cinema, членува и в най-голямата световна мрежа за късометражно кино - Short Film Conference.

От последното си издание фестивалът е сертифициран да номинира късометражни филми в седем категории за разглеждане от Академията за филмови изкуства и науки в САЩ за наградите "Оскар

http://www.inthepalace.comhttps://www.facebook.com/inthepalace/

https://www.facebook.com/events/384352338875888

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички