В хорър сайбър филма на Perturbator


В хорър сайбър филма на Perturbator

3272

Първото шоу на френския дарк, синт-уейв и индъстриъл експериментатор Джеймс Кент - Perturbator, у нас ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. този петък, 18 октомври.  Вдъхновен е от cайбърпънк културата и филми като Ghost In A Shell, Running Man и Akira, той използва в продукциите си разнообразни софтуерни синтезатори, както и емулаторите на винтидж такива, за да ни поднесе една особенa тъмна атмосфера, която буквално ни "вкарва във филма" - с много осемдесетарски характер или такъв, който описва високотехнологично и недалечно бъдеще. Феновете на сай-фай, на сериали като Stranger Things, Altered Carbon или хайпнатите вече по играта Сyberpunk 2077 ще имат възможност да усетят атмосферата на впечатляващия лайв на Perturbator.

От дебютното си EP "Night Driving Avenger" (2012), той издава четири пълнометражни албума и още 3 EP-та като през годините продължава да печели многобройни фенове по цял свят. И, въпреки че музиката му най-общо може да бъде наречена електронна, е участвал във на фестивали като Hellfest Open Air Festival, Brutal Assault, Roadburn Festival, Rock Am Ring, Download Festival, Heavy Montreal и още много други. За 7-годишния си опит е имал турнета в Австралия, Азия, Щатите и Европа, разпродавайки голяма част от изявите си.

За своите концерти, освен синтезатори, използва и барабанист, както и огромно количество визуален и светлинен арсенал, чрез който акселерира музиката до степен на "телепортирането" ни в някоя нощ на 80-те или в пък в недалечното бъдеще. Истината е, че аналог на подобен концерт в България никога не се е случвал и това ще бъде едно от тези изживявания, коeто събира на едно място електронни маниаци, метълисти, сатанисти, сайбер-пънк и стийм-пънк фенове, манга любители, художници, геймъри, нърдове, пристрастени към научната фантастика, към сериалите и книгите и въобще хора със различни субкултурни изкривявания, уверяват организаторите Wrong Fest.

На 18 октомври концертът ще бъде открит от още една френска експериментална формация - The  Algorithm, залагаща на метъл рифове, миксирани до математическа прецизност,  с електронни субжанрове като брейк-кор и синт-уейв. Те са двама – барабанист и мултиинструменталист, който използва китари, синтезатори, компютри и всякакви костюмизирани музикални джаджи. Имат награда за най-добри ъндърграунд изпълнители за Metal Hammer Golden Gods през 2013 година.
Програма за 18 октомври: 19.30 ч. – отварят вратите 20.45 ч. – The Algorithm22.00 ч. – Perturbator23.30 ч. – Oчакван край
Последните 150 билета все още могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg, The Wrong Bar или в магазини "На тъмно". До 23.59 ч. на 17 октомври пропуските струват 35лв. От полунощ на 18 октомври, както и на място, ще са по 40 лева.
Шоуто съдържа флаш и ярко светлинни ефекти (строб). Може да е опасно и не е подходящо за хора, податливи на епилептични припадъци, подчертават организаторите.
Записването и фотографирането на концерта с професионални камери и светкавица е абсолютно забранено. Perturbator - "Welcome To Nocturne City":

https://youtu.be/T1UdTvLoUSY 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички