Електронният ас Маурисио Мартичелло - Martux M с лекция у нас


Електронният ас Маурисио Мартичелло - Martux M с лекция у нас

3179

Пионерът на италианската електронна музика Маурисио Мартичелло - Martux_M ще изнесе лекция в Нов български университет ден след концерта си в театър "Азарян" под надслов "Leonardo Reloaded".
Музикантът и продуцент ще проведе семинар и уъркшоп за електронна музика в НБУ от 11.00 часа на 18 ноември (понеделник).
Martux_М е един от първите музиканти в Италия, занимаващи се с електронна музика. През годините той е издал над 20 албума в колаборация с изпълнители като Markus Stockhausen, Arto Lindsay, Eivind Aarset и много други. Изнасял е свои концерти на големи международни фестивали като Biennale Musica di Venezia, Sonar (ES), Mutec (CND), Roma Europa (IT) и др. 
Той e продуцент на инсталации на мултимедийно цифрово изкуство. Работи по проекти на Fendi, Roberto Capucci, MACRO Museo d'Arte Contemporanea di Roma, RomaEuropa Festival и Musée d'Art Contemporain de Montréal. Той е художествен ръководител и куратор на фестивали за електронна музика, сред които и Sensoralia и SonarSound.
Дава майсторски класове "Remix - Estetiche della manipolazione Elettronica" в консерваторията Санта Чечилия в Рим
Организатор на събитието в НБУ е Учебно-практическият и изследователски център за компютърно музициране и саунд дизайн "Станислав Станчев-Стенли" към департамент "Музика".  Проектът се осъществява в партньорство с Посолството на Италия в България.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички