Мирей Матийо за първи път у нас с Моите класики


Мирей Матийо за първи път у нас с Моите класики

3310

Една от най-големите звезди на френската музика - Мирей Матийо, ще изнесе концерт за първи път у нас на 10 април.  Дебютното гостуване на легендата ще бъде в зала 1 на НДК. Събитието в София ще бъде едно от малкото ѝ изяви извън Франция, така че българските ценители на френския шансон ще получат възможността да ѝ се насладят на живо.
"Врабчето от Авиньон", както е наричана още Матийо, е изпяла повече от 1 200 песни на осем езика и е продала над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. Често е сравнявана с Едит Пиаф.
От началото на кариерата си през 1965 г. Мирей Матийо не е преставала да твори и да дарява публиката с широката си усмивка. "В песните си винаги пея за любов. Това е начинът, по който се изразявам", споделя певицата.
След 13 години затишие, Матийо издаде албума "Mes Classiques" ("Моите класики"), в който  отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. Тя го посвещава на покойната си майка.
За диска записва 18 песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В "Mes Classiques" влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист Франциско Тарега.
Билети - чрез мрежата на Eventim и онлайн на Eventim.bg на цени между 60 лв. и 100 лв., както и ВИП-места  между 120 и 200 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички