Din-Yo вгради сянката си в картина с коронавируса


Din-Yo вгради сянката си в картина с коронавируса

3686

Рапърът Диньо Господинов, известен с артистичния си псевдоним Din-Yo, нарисува коронавируса.

Kак го е вдъхновил COVID-19? "Коронавирусът в никакъв случай не ме е вдъхновил, а просто се появи най-безцеремонно през смартфона, телевизора и лаптопа и нямам никаква представа кога ще благоволи да си тръгне. Мисля, че по-скоро той бе вдъхновен от мен и в резултат избра да се разкрие върху платното ми. Всяко творение е един времеви отпечатък. То носи най-скъпия ресурс на своя създател, неговото лично персонално време. Така и картината е парче от моя живот, прекаран между четири стени под угрозата от зараза. Рисуването е дълбоко интимен акт, но сега всички ние поотделно споделяме едно и също време на изолация. Тази картина изобразява нашето време в рамките на карантината. Да, това е лицето на коронавирус, една симбиоза от  тревоги и страхове, но  същевременно съдържа доза комични ситуации и смехотворни образи, които също съпътстват пандемията. Там са нашите рогати, зъбати и ухилени мисли, просто трябва да се вгледате внимателно, за да ги откриете и познаете", казва Din-Yo.

"Рисувам от съвсем невръстно хлапе. През годините не съм преставал да изкарвам наяве всички онези образи, които съм откривал и са ме вълнували по някакъв начин. Използвал съм дърво, метал, восък, кабел, фолио и нямам любимо изразно средство. На платно рисувам от 2016 г.  По подобие на старите майстори, които, за да подсигурят здравина на строежа, са вграждали в основите човешка сянка, творецът оставя своята сянка в творението си", споделя Господинов. Пресичайки пешеходна пътека в центъра на София, се сблъсква челно с лек автомобил. Това го кара да преосмисли начина  на живот, който води, и нещата, които го правят щастлив. От този ден рисува при всеки удобен случай.
 
"Светът се радва на изобилие от хора, които твърдят, че могат да ви научат на правилен живот. В тази връзка не искам да ставам един от тях, но истината е, че, за да съчетая изброените занимания и някои, които не са споменати, аз следвам правила. Прилагам моя версия на метода "Кайзен" и график с цели, който спазвам относително стриктно", разказва Диньо. Дели ежедневието си на изкуство и точни науки: "Едната част е светът на прагматиците, които стриктно и последователно крачат през своето време, другата е на хората на изкуството, на съграждащите, на разпилените в своите мисли и мигове. Сигурно звучи шизофренично, но с годините съм се научил не само умело да ги съвместявам, а и да използвам най-доброто от тези два свята".

Din-Yo е родом е от Нова Загора и от години е посветен на изкуствата. Победител е в конкурса за поезия на фондация "Св.Св. Кирил и Методий". Занимава с музика почти 10 години. Пише песни от тийнейджър, автор е на текстове изпълнявани в поредица музикални събития, организирани от БНР. През 2010 г. заедно с джаз певицата Марина Драгомирецкая са финалисти в конкурса "Златен Арлекин" с песента "Питаш ме". През следващите години за Din-Yo следват клубни участия с група Ehoo и в дует с народната певица Милена Караджова. През 2013 г. започва работа с Bate Pesho (Studio Buster), с когото си партнират и до момента. Заедно с Марина Драгомирецкая записват в дует ар-ен-би парчето "Искам твоята". Рапърът се изявява и в песента "Всеки миг", в която взимат участие Део, Лео, Играта и Марина. Din-Yo бе част от изпълнителите, включени в турнето Coca-Cola Happy Energy Tour.

В края на 2014 г. Din-Yo записва самостоятелното парче "Мисли летят" и реализира клип към него. През 2015 г. е номиниран за ар-ен-би изпълнител на годишните 359 HIP-HOP награди и от сцената на събитието представя песента "Own The Sky" с Marssa Carme. В началото на 2016 г. започва работа по солов албум. Клиповете към песните "Най-лудата" и "Мога" излизат през 2018 година.

Както MySound.bg вече писа, изпълнителят бе сред артистите в саундтрака към независимия игрален филм "Танго в тунела". Рапърът бе включен с парчето "Огледален свят" https://www.youtube.com/watch?v=j-8SJnzzeS0

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички