Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

ALI, който идва от бъдещето: рок-ен-рол реколта 2020


ALI, който идва от бъдещето: рок-ен-рол реколта 2020

3616

На българската музикална сцена каца нов рок-ен-рол проект:

Посрещнете ALI, който идва от бъдещето!
 ALI свири рафиниран и смел рок-ен-рол с искрени текстове и стадионни амбиции. Официалната премиера на "I Come From The Future", първи официален сингъл на проекта, ще се състои в 14.00 ч. днес, 28 април.
Известен като основен двигател в рок бандата Machrophone, Aли Абдала е ключовата фигура и в ALI. Добре познатият местен инди герой е свирил в няколко формации, участвал е в десетки концерти и колаборации на алтернативната музикална сцена в България. В портфолиото си има стотици изпълнения на авторски песни и кавъри и една стратегическа международна гордост – награда oт International Songwriting Contest 2017 за песента "Boxer", оценена високо от артисти като Tom Waits, Jane’s Addiction и Keane.
"I Come From The Future" е официалната премиера на проекта ALI и демонстрира заразно звучене, което носи едновременно алтернативния дух на отминали десетилетия и прогресивния модерен саунд от бъдещето. Песента е и точно за това – "цикличността в живота, модата, музиката, природата и добре забравеното "старо", което рязко се превръща в "новина" за краткопаметните", разказва Али, който е автор на музиката и текста. Мастерингът е на Brian Lucey, който работи със звезди като The Black Keys, Marilyn Manson, Arctic Monkeys и Depeche Mode.  
Али се събира за лайвове и записи с приятели и колеги от The Tough Cookies още през 2015 година за чисто забавление, а през 2019 – проектът ALI става пълнокръвен и в актуалния му състав влизат Антони Иванов и Петар Шварц на китарите, Орлин Станчев – барабани, Боби Ганчев – кийборд, Емил Доков – вокали и Калоян Димитров – бас и отговорник за изпипания безкомпромисен звук на финалната продукция. Калоян е продуцент с повече от 20 години опит в безброй по-малки и големи аудиопроекти за телевизия, музика и филми.
"I Come From The Future" ще прозвучи премиерно едновременно по водещи радиостанции в българския ефир в 14.00 ч. на 28 април. Предстои и премиера на лирик видеото към сингъла в официалния канал на проекта в YouТube  същия ден в 17.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички