Виж коя е най-великата песен в историята на Евровизия


Виж коя е най-великата песен в историята на Евровизия

3269

Британските зрители определиха песента "Waterloo" на шведската група АВВА за най-великата в историята на "Евровизия".

Победителите бяха анонсирани в програмата "Eurovision: Come Together", излъчена вместо конкурса, който трябваше да се проведе в Ротердам, но беше отменен заради пандемията от коронавирус. Както MySound.bg съобщи, беше организиран неконкурентен формат "Eurovision: Europe Shine A Light" с участието на представителите на 41 държави, обявили участие тази година.

В резултат на гласуването най-добра песен в историята на "Евровизия" стана "Waterloo", изпълнена от вокалния квартет в Брайтън, Великобритания, през 1974 година. Парчето, което донесе първия триумф на Швеция в този конкурс, веднага стана № 1 хит не само в страните на Стария континент, но и в Австралия, Южна Африка и Америка, където достига респектиращото шесто място. От този момент започва историята на легендарната формация, която през следващите десетилетия се превръща в най-продаваната поп група в историята на света, подреждайки се по успех веднага след митичните англичани Битълс. "В една нощ постигнахме нещо, за което бяхме работили години наред - да чуят за нас и други страни, да научи светът, че в Швеция има група, която пише песни на английски и прави добра поп музика", спомня си Бени Андершон. Албумът "Waterloo" е продаден в над 6-милионен тираж.

Следващото издание на "Евровизия" ще се проведе в Ротердам догодина. Очаква се датата да бъде обявена. Стана ясно обаче промяната в музикалното състезание - в него ще могат да се включат нови участници с оригинални песни или същите артисти, които трябваше да се качат на сцената тази година, но те също ще трябва да се представят с нова песен. Това се отнася и за българка Виктория Георгиева, която според различни проучвания щеше да бъде или победител, или поне в Топ 3 с песента "Tears Getting Sober". Нашата изпълнителка ще трябва да създаде изцяло нова композиция, с която да представи България, ако участва в надпреварата.

Междувременно, самата Виктория обяви конкурс за най-добър кавър на "Tears Getting Sober". Крайният срок е 25 май. Всеки, желаещ да се включи, трябва да качи в YouTube или Instagram своята интерпретация, като използва #TearsGettingSober в описанията на своите видеа. Големият победител ще може да се включи в онлайн музикална сесия заедно с Виктория и екипа, който работи по дебютния ѝ албум. Авторите на петте най-добри предложения пък ще получат пълния комплект мърчандайзинг на певицата, който се продава на нейния сайт. Победителите ще бъдат избрани от нея и екипа ѝ.

Новата песен на Виктория, която е на английски и се казва "Alright", предстои да излезе до края на месеца. Изпълнителката снима и  видео, чиято премиера ще се състои с тази на парчето.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички