Robbie Williams се събира с бившите си колеги от Take That


Robbie Williams се събира с бившите си колеги от Take That

3080

Robbie Williams ще се присъедини отново към бившите си колеги от Take That за съвместна изява онлайн на 29 май.

Концертът ще бъде първи от поредица събития, организирани от новосформираната фондация Crew Nation с благотворителна цел в битката срещу COVID-19.

"Събираме се с нашия стар приятел за едно-единствено изпълнение! Винаги е страхотно да сме отново заедно с Robbie и много се вълнуваме, че ще бъдем част от това уникално шоу, на което всеки ще може да се наслади от дома си", казват останалите членове на Take That пред NME.

Robbie добави: "Нямам търпение да пея с момчетата отново - винаги е удоволствие... Ако не можем да отидем на стадиона... ще пренесем стадиона при нас". Според британския вестник The Sun организаторите са похарчили неизвестна, но значителна сума, за да осъществят събирането на бандата.

Набраните от гига средства ще бъдат дарени за подпомагане на засегнатите от финансовата криза, причинена от мерките срещу коронавируса. И по специално - за благотворителната музикална терапия на Nordoff Robbins Аnd Crew Nation, глобален фонд за подпомагане на музика на живо. В подкрепа безбройните служители от сферата на шоубизнеса, които са останали без работа заради отмяната на концерти и други публични събития.

Take That дебютира като бой банда през 1990 година и придоби голяма популярност, но групата се разпадна през 1996 г. През 2005 г. те се събраха без Robbie, а днес продължават да работят заедно като трио - останаха само Gary, Mark и Howard, след като Jason напусна през 2014 година. Williams се завърна за "едно кръгче" в бандата за албума "Progress" през 2010 година.

Междувременно, стана ясно, че неговият следващ солов проект ще е в стилистиката на диското, вдъхновен от песента на Кайли Миноуг "Your Disco Needs You" (2001 г.), която му  помогнала при записите. Поп звездата разкри, че ще изостави за известно време парти звученето на "The Heavy Entertainment Show" (2016 г.) и миналогодишното празнично издание "The Christmas Present". Сред новия материал имало обаче няколко не толкова купонджийски парчета. В едно тях той възпява своята история с Айда Фийлд, от която има 4 деца и която е спасила живота му в битката със зависимостта от наркотици. Вокалистът, който е "чист" от 20 години, изпя по време тежкия период: "Трябва да се променя, трябва да се изчистя, не мога да позволя майка ми да ме види да умра така. Давене в бутилки, търкаляне с модели, преди да те намеря. Да, летях нависоко, вярно е, но сега летя високо с теб".

Австралийската поп кралица Кайли Миноуг разкри наскоро, че тя и Robbie готвят още една обща песен. Двамата записаха мегахита "Kids" през 2000 година.

Снимка: NME

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички