Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Abbey Road Studios отново отвори врати


Abbey Road Studios отново отвори врати

3372

През последните 90 години, легендарното Abbey Road Studios е посрещало артисти, композитори, автори на музика, продуценти, оркестри и музикални инженери от цял свят.

Там са се обединявали най-великите таланти за създаването на музика, която се е превърнала в саундтрак на нашите животи.

След като на 24 март тази година, за първи път от 90 години насам, Abbey Road затвори врати заради пандемията от COVID-19, 10 седмици по-късно студиото отново е готово да приветства креативната продуцентска и звукозаписна общност. Поводът да отвори е звукозаписна сесия на популярната джаз певица, автор на песни и мултиинструменталист Melody Gardot, с което тя влиза в забележителната история на престижното студио. През март, в готовност да започне сесия с Лондонската филхармония, Melody Gardot е принудена да отмени ангажиментите си заради ограниченията около коронавируса. Днес, джаз звездата е развълнувана, че Abbey Road Studios е в състояние да предложи безопасна среда за цял оркестър в студиото, спазвайки регулациите, и това е първата среща на музикантите след изолацията.

Звукозаписната сесия се превръща в истинско международно събитие, тъй като Melody Gardot се присъединява към екипа дистанционно от Париж, заедно с дългогодишния си партньор, многократният носител на "Грами" и престижен музикален продуцент Larry Klein, който се включва от Лос Анджелис. Двамата участват активно в звукозаписната сесия заедно с инженерите, екипа на Abbey Road и Лондонската филхармония.

Събирането на група от музиканти в затворено пространство в настоящата обстановка по света е уникално предизвикателство и през последните седмици екипът от професионалисти в Abbey Road Studios работи неуморно с партньорите си от мрежата, за да имплементира мерките, наложени от правителството на Великобритания и да установи нови стандарти за звукозаписна дейност в условията на COVID-19. За безопасността и благополучието на екипа и гостите на Abbey Road Studios като основен приоритет, екипът ще въведе нови правила за работа, които ще позволяват социална дистанция и ще създадат възможно най-безопасната работна среда.

Изпълнителният директор на Abbey Road Studios, Isabel Garvey, споделя: "Музиката доказано ни помага да преминем през тези трудни времена, осигурявайки ни пространство и облекчение – в този ред на мисли, тя никога не ни е била по-необходима от сега. Всички ние в Abbey Road станахме свидетели на силното желание на креативната общност да създава нова музика и да изразява емоциите си в този момент. Получихме безброй молби от нашите клиенти да се върнем отново на работа. Радваме се, че успяхме да установим нови стандарти за безопасна дейност и да отворим отново врати".

Melody Gardot, която записва в студиото през 2009 г. за ТВ поредицата Live From Abbey Road, разказва: "Да съм повод за първата сесия в Abbey Road Studios след откриването и след изолацията, е истинска чест за мен. Наскоро научих, че до пандемията от COVID-19 студиото никога не е било затваряно през последните 90 години. Дори и по време на Втората световна война. Фактът, че записваме с Royal Philharmonic Orchestra, ще помогне на музикалната общност да се върне в играта по безопасен за всички замесени начин. Имам усещането, че влизаме в историята."

Снимка: Carsten Windhorst

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички