Дони и Нети се завръщат с нов съвместен албум след 15 години


Дони и Нети се завръщат с нов съвместен албум след 15 години

3384

Една от най-обичаните български двойки – партньори в музиката и в живота, Добрин Векилов - Дони и Антоанета ДобреваНети, се събра в студиото за първи път от дълго време насам, за да завърши новия си съвместен албум "2020".

През 2011 година, когато се ражда тяхната дъщеря Лилия, Дони и Нети вземат решение да се оттеглят от музикалната сцена за известно време. През този период Дони сформира рок бандата Фондацията, с която в продължение на 7 години реализира околосветско турне на 4 континента: Европа, Северна Америка, Азия и Австралия. Групата изнася концерти пред многобройна публика в редица препълнени зали. Нети пък се отдава на театралната си кариера и грижите за детето, като успоредно с това завършва и магистратура по класическо пеене в Музикалната академия "Панчо Владигеров". Дебютира като главна героиня в оперните спектакли "Бохеми", "Хубавата Елена" и "Слугинята-господарка". Животът ѝ се пренарежда, когато случайно разбира, че е осиновена. Наскоро тя се запознава за първи път със своята биологична майка, а баща ѝ се оказва дългогодишен неин приятел и колега.

Песента "Спящата красавица" първоначално е записана и в изпълнение от Дони, и в дует между двамата, но впоследствие дуото решава сингълът да излезе само с вокалите на Нети. По текста и музиката работи Дони, а обоят, който звучи в сингъла е на солиста Вълчан Вълчанов - Чани от Софийската филхармония. "В образа на спящата красавицата, ние с Дони разпознаваме всяко малко момиченце, което е радост за родителите си и тяхно продължение", казва Нети.

За повече от 30 години работа като автор на песни, Дони рядко пише в стила, в който е новото му парче "Весело шумя". Като звучене песента напомня за хитовете "Ближи си сладоледа" и "Шапка на цветни петна". Автор на музиката, текста и аранжимента e Дони. "Песента "Весело шумя" е закачлив и позитивен проект. Тя е за моментите, когато всичко е толкова наопаки, че започваш да го приемаш на шега и да се присмиваш на собственото си летене надолу", споделя Дони.

Синглите са придружени с анимирани лирик видеа. Студийният проект излиза у нас от "Вирджиния Рекърдс" през юни - 15 години след последния им диск "Този филм".
 
Дони: "Весело шумя" – A1 Xplore Music /Нети: "Спящата красавица" -  A1 Xplore Music

YouTube: Дони - "Весело шумя", Нети – "Спящата красавица"

Дони и Нети: @YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCBSHKUlFF03Hs7JgIX7szwQ

Последвайте "Вирджиния Рекърдс": @ Website http://virginiarecords.com

Снимка: Костадин Кръстев - Коко

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички