Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Скоро нов албум от авангардистите Блуба Лу


Скоро нов албум от авангардистите Блуба Лу

3793

Новият албум на Блуба Лу е на етап смесване и съвсем скоро ще бъде факт, научи MySound.bg от Константин Кацарски (вляво на снимката).

Десетият проект в дискографията на групата е с работно заглавие "Безкрай". Той ще е изцяло инструментален. "Имаме и много гости-солисти, сред които Милен Кукошаров, Антони Дончев, отново Мартин Ташев и Роко (Росен Захариев (тромпет, флюгелхорн, перкусии) - б.,р.)", каза Косьо, известен още като DJ Кока и Mass Jazz. По негови думи, карантината по никакъв начин не попречила на работата по албума. Обратно - заедно с Димитър Паскалев разполагали с повече време за творческия процес, за концентрация и доизпипаване на детайлите. "Звученето на новите парчета е съвсем модерно, но в нашата стилистика. Симбиоза между музика и картини, вдъхновена от фотографията", поясни Кацарски с интригуващ анонс към появата на изданието. Впрочем, при авангардистите Блуба Лу открай време визия и саунд вървят ръка за ръка. Намерението на Косьо и Митко е промоцията на албума да е под формата на филм с мултимедийно шоу на живо, пред публика.

Отделно Кацарски работи и по следващ диск с формацията си Koka Mass Jazz, чиято премиера ще се състои най-вероятно през есента. 

Междувременно, Блуба Лу спряха разпространението на своята музика в популярните стрийминг платформи. "Хиляди часове работно време са вложени в това музикално наследство, а отчисленията от тези платформи са нищожни и по никакъв начин не могат нито да поддържат нашето оцеляване като музиканти, нито да поддържат съществуването на студиото ни - споделиха във Фейсбук музикантите - Не искаме да участваме повече в тази заблуда! Не виждаме смисъл нашия труд да се рее безплатно в стрийминг пространството, само и само да бъде на една ръка разстояние.

Нашето творчество се изявява основно чрез звукозапис и студийна работа. Близките ни знаят колко много влагаме в това. Така че ще трябва да потърсим по-адекватно пространство, в което да бъдем слушани и подкрепяни от вас - приятели и ценители.

Засега ще можете да ни слушате в нашия официален сайт, където може да ни подкрепите директно чрез закупуване на нашите албуми, включително и цялата ни дискография!"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички