This Burning Day и Gwendydd на живо в Метъл Фабрика


This Burning Day и Gwendydd на живо в Метъл Фабрика

3884

Метъл банда, съставена предимно от момичета!?

О, да! Отново има такова животно и у нас. Не сме забравили за изцяло дамската формация Хайка от Русе, която просъществува за кратко през 90-те години на 20 век. Това е миналият век, човече! Време беше...

Момичетата от Gwendydd са ваши съвременници – толкова млади, че, ако идат в САЩ, няма да ги пуснат нито на концерт на Cannibal Corpse например, нито ще им сервират алкохол. Но пък са поканени на четвъртата вечер от поредицата "Метъл Фабрика" на 9 юли.

Не оставяйте обаче крехката им възраст и нежна визия да ви заблуди! Тези – общо четири, дами в състава знаят какво правят - свирят метъл и, може да се басираме, слушат съветите от старейшината в групата – барабаниста Бамби, който има натрупан опит в сферата с други банди, в студио, по концерти...  

Създадени преди едва две години, вече могат да се похвалят с албум, професионално заснет видеоклип (към песента "Suicide", пусната като сингъл) и втори сингъл "The Nightmare Ends Tomorrow", включен към саундтрака на една от историите на проекта Papermovie. "Human Nature", каквото е заглавието на дебютното им дългосвирещо издание, излезе на 30 март и съдържа 10 парчета. Не само те, а и някои нови композиции ще бъдат включени в сета на Gwendydd, защото "звярът" никога не спи, дори светът да е притихнал в очакване на своя край. И така вече има и нови творения.

След Gwendydd на сцената ще се качат This Burning Day. Как звучат TBD? Бандата вади звука и вкуса на 21 век, на настоящето, на това сегашно "днес", което някога е било "утре". Модерна, амбициозна и най-общо казано - спретната формация, която е достоен представител на метълкор/джент течението така шеметно набрало скорост в световен мащаб последните години. Макар ритмиката на стила да е като уловени на момента елементи на хаос, то тя е мислена и редена с прецизност – точно както паяжината, която майсторът паяк плете така изкусно, привидно лутайки се в пространството. Задълбочете се в музиката на TBD по време на изпълнението им следващия четвъртък и ще видите, че ще се хванете, ще бъдете в състояние да проследите всяка нишка в нея оттам насетне. И за да е още по-истинско, проследете и лирик линиите на песните на групата, които, както казват самите музиканти, "препращат към интимно-личното и интровертното, но и засягат теми с интерперсонална и онтологично-философска насоченост".

ТBD са създадени през 2011 г. и имат издадено едно EP със заглавие "Elemental" (2016) и два видеокипа към синглите "A Former Life" и "If You Feel The Same".

Вечерта ще стартира ударно, както и ще завърши – с тематично подбран сет от добрия приятел и съмишленик на двете банди DJ PopCoЯe.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/197172655007574/

Видеопоздрав от This Burning Day и Gwendydd:

https://www.facebook.com/103008241467504/videos/1564196333744525

Билети "Ранно пиле" - 10 лв.
Стандартни билети - 12 лв.
На входа - 15 лв.
Билети онлайн:

https://bit.ly/MetalFactory09July

"Метъл Фабрика" е на открито в двора на "Фабрика 126" и се провежда при стриктно спазване на разпоредбите и ви съветваме да закупите билетите си навреме, приканиха организаторите EventEase.

"Метъл Фабриката" отваря врати в 19.00 ч. След приключването на сетовете, програмата продължава с обилно количество метъл до сутринта. "Фабрика 126" се намира на бул. "Княгиня Мария Луиза" 126, като до входа ѝ е спирка "Мария Луиза" на метрото, спирка на трамваи № 11 и №12, тролейбуси № 1 и № 5 и автобуси № 77, № 82 и № 26.  

"Фабрика 126" предлага градина, скътана в зеленина; новоизградена сцена на открито; зала на закрито, мърчандайз зона, барове и други допълнителни удобства, които да осигурят приятна, безопасна и безограничения за краен час метъл вечер.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички