НДК се присъединява към сдружение Сцена музика


НДК се присъединява към сдружение Сцена музика

3389

Националният дворец на културата става част от представителната браншова структура на организаторите на концерти и други музикални събития сдружение "Сцена музика".

Сдружението е една от най-влиятелните неправителствени организации, в коята участват над 32 продуцентски, ивент мениджърски и фестивални организации, които работят активно за развитието на музикалната сцена в България и региона и за повишаване качеството на културния продукт. Също така сдружението представлява и защитава интересите на организаторите на музикални събития в България, повишава престижа и българските артисти на международната сцена и популяризира чуждестранните изпълнители сред българската публика.

Отговорна мисия на "Сцена музика" е да отстоява авторитета и многообразието на българската и световната музикална култура.

"НДК е сред най-големите собственици на концертни зали в България. Знаковата зала 1 е безалтернативна за българския пазар, а музикалните събития са съществена част от културния календар на Двореца. В същото време НДК продуцира и немалко собствени музикални събития. В тази връзка за нас е важно да бъдем част от активната професионална общност, да участваме в дебата за развитието на този сегмент от културната индустрия и да търсим нови посоки за развитие на нашата дейност", мотивира членството на НДК в браншовата организация председателят на Съвета на директорите Борислав Велков.

"С присъединяването на НДК към нашето сдружение то се превръща във все по-авторитетна платформа за развитие на средата. Вярваме, че само с обединени усилия, добронамерен диалог и активно участие при формирането на всички регулаторни и законови механизми можем да бъдем в максимална услуга на българската публика и изпълнители, както и цялостно да повишим нивото на музикалната сцена у нас", отбеляза на свой ред Мартин Стоянов, който е сред основателите на сдружението.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички