Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

На борда на Елпис с Vision Divine


На борда на Елпис с Vision Divine

3190

… Командир на космически кораб, отвратен от света, в който живее, решава да напусне Земята и да я остави на алчните и жадни за власт политици, които причиняват отчаяние.

Той изгражда огромен космически кораб, нарича го Елпис, така се казва духът на надеждата в древногръцката митология, и заедно с група съмишленици, мъже и жени, се отправя към космоса в търсене на нова планета, където да започнат нов живот и да го построят по начина, по който искат. След като години бродят из космоса, те най-накрая намират съвършената планета, която им прилича на райски кът, и кацат върху нея. Но дори и една година не е изминала от пристигането им, когато хората от екипажа започват да проявяват алчност и да се държат като същите политици, които са оставили на Земята в стремежа си да получат повече власт един над друг. Всичко това ужасява командира и той решава да си тръгне. Връща се на космическия кораб Елпис, стартира го, но не задава никакъв маршрут, дестинацията е зададена наникъде…

Това е сюжетната линия, която ни представят музикантите от италианската прогресив пауър метъл група Vision Divine в своя седми студиен албум "Destination Set Тo Nowhere", или "Дестинацията е зададана наникъде".
 
Vision Divine първоначално започва като солов проект на китариста Olaf Thorsen (Labyrinth), но в крайна сметка музикантите решават да продължат като пълноценна група, която се откроява с великолепни вокали, мощни метъл рифове, епични клавири и завладяващи мелодии. Ето какво споделя в интервю Olaf Thorsen, който също така е продуцент на албума и автор на концепцията му:

"Композирането и записването на този албум ни отне повече от година. Смятахме, че това издание е важно за нас, защото в случай на провал, кой ли пък знае, можехме дори да решим да си кажем "благодаря и сбогом". Имахме нужда от албум, с който да заявим, че най-доброто тепърва предстои. Не оставихме нищо на съдбата, работихме усилено, за да направим всичко да съвпада идеално по отношение на цялостния звук и за да накараме всяка песен да звучи различно, да смесим всички влияния и жанрове, които харесваме, като останем верни на стила си и бъдем разпознаваеми от феновете ни.

Разказвам историята на човек, който е толкова омерзен от този свят, управляван от политици, банки, войни, омраза, че накрая взема решението да построи космически кораб и да напусне Земята заедно с всички онези хора, които мислят същото като него. Заедно те ще се опитат да намерят нов свят и да го направят по-добър от този, който напускат... Ще намерят нова планета, но там той ще разбере, че нещата не са такива, каквито е мечтал, защото хората имат своя природа, и няма нов свят, който да бъде намерен като новия Рай.

Ние сме тези, които правят света по-добър или по-лош. Засега имаме само този свят, в който живеем, и предполагам, че трябва да спрем да се оплакваме колко лоши са другите и да започнем да мислим колко лоши сме НИЕ. Трябва да се чудим дали наистина всички сме толкова добри хора, както си мислим. Не толкова много хора биха казали "ужасен съм" и със сигурност не са, но въпреки това не правят нищо, за да стане света по-добър, така че защо да очакваме другите да правят повече от това, което правим самите ние? Това е верига, към която всички сме свързани, и това трябва да се промени", завършва Olaf Thorsen.

Сергей Шишов ще представи "Дестинацията е зададена наникъде" (обложката на снимката) в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" по програма "Хоризонт" на БНР в събота, 12 септември, този път след новините от 16.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички